top of page

Aerodromi u regionu zabeležili rekordan broja putnika u prvih sedam meseci

Aerodrom Niš, Skoplje, Podgorica ove godine premašili najprometniji jul 2019. godine kada je zabeležen rekordan broj putnika


Foto: Aerodrom Niš

Medjunarodni aerodromi u bivšoj Jugoslaviji zabeležili su ukupno 13.838.674 putnika tokom perioda januar-jul, a nekoliko je već daleko ispred svojih performansa pre panedmije virusa Covid-19, medju kojima su Prištinu, Sarajevo, Zadar, Banja Luku i Portorož - navodi portal exyuaviation.


Najmanje putnika u bivšoj Jugoslaviji je tokom prvih sedam meseci ove godine imao je Maribor, koji i dalje nema redovne komercijalne letove.

Niš, Podgorica i Skoplje imali rekordan jul


Aerodromi koji se približavaju svojim performansama pre pandemije su Beograd, Zagreb, Split, Skoplje, Podgorica i Niš, pri čemu su Niš, Skoplje, Podgorica i već premasili zabelezili rekordni jul te su premašili dosadašnji rekord iz jula 2019. godine.


Aerodrom Banjaluka je već ostvario najprometniju godinu u istoriji, nadmašivši svaki godišnji rezultat na kraju godine do kraja jula.


Aerodrom Morava oplsužio preko 7.000 putnika


Foto: Aerodrom Morava

Operater Aerodromi Srbije je za portal exyuaviation rekao da je Aerodrom Morava, koji je deo ovog preduzeća u periodu januar-jul imao 7.269 putnika, te da je kroz aerodrom samo prošlog meseca prošlo je 2.747 putnika. Air Serbia sa ovog aerodroma leti tokom cele godine do Istanbula, kao i sezonski do Tivta i Soluna.








Izvor: exyuavaition




bottom of page