top of page

Aerodromi Srbije: Rad aerodroma nije uticao na ukidanje linija

Direktor preduzeća "Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković rekao je za nacionalni javni servis da statistika ide u korist niškog aerodorma i da je profitabilnost jedan od osnovnih razloga ukidanja nekih linija i dodaje poslovanje, odnosno rad aerodroma u Nišu nije ni na koji način uticao na prestanak obavljanja njihovih letova sa tog aerodroma


Foto: Infopress

Nažalost, Zdravković nije obijasnio zbog čega niskotarifna avio kompanija Ryanair nije dobila odobrenje DCV-a za obavljanje avio saobraćaja od Niša do Frankfurta, i zašto je ministarstvo, odnosno Vlada Srbije koji upravljaju sada ovim aerdoromom dopunili uredbu tek 17.oktobra nakon što je kompanija Ryanair najavila letove za Frankfurt, te ovom uredbom uvela monopol na svim linijama od javnog značaja.


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja infrastrukture nazvalo je netačnim i zlonamernim ranije tvrdnje Nacionalne koalicije za decentralizaciju koja tvrdi da je niški aerodrom „Konstantin Veliki“ ostao linija pod „direktnim ili indirektnim uticajem republičke vlasti“.

U izjavi direktora preduzeća Aerodroma Srbije takodje se ne pominje kršenje ugovora o javnim nabavkama izmedju države i avio-kompanija Air Serbia kada je reč o ukidanju letova za Budimepeštu koja je proglašena kao jedna od linija od javnog interesa.


-Niš je oduvek bio vazno saobraćajno čvorište u Republici Srbiji, kako za drunskom, železničkom pa i vazdušnom saobraćaju - kazao je Zdravković dalje u izjavi, ne navodeci gde je bila Vlada Srbije, a i kompanija Air Serbia do 2015. da prepozna Niš kao takvo čvorište, kada su kompanija poput Wizz Air, Ryanaira i Swissa počele letove iz Niša bez ikakvih subvencija.


Bilo kako bilo, više je nego očigledna favorizacija nacionalne avio kompanijena aerodromu Konstantin Veliki, koji iz dana u dan ima sve manje letova, a koja je svojim dolaskom stvorila nelojalnu konkurencuju na ovom malom tražištu.180 views0 comments

Comments


bottom of page