top of page

Aerodromi Srbije demantuju navode o mogućem povećanju taksi na niškom aerodromu

Preduzeće Aerodromi Srbije doo. demantovalo je navode o eventualnom povećanju cena aerodromskih usluga na Aerodromu Konstantin Veliki, te navelo da svi avio-prevoznici imaju potpisane višegodišnje ugovore


Foto: Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Preduzeće Aerodromi Srbije d.o.o., koje upravlja aerodromom Konstantin Veliki u Nišu, demantovalo je navode koje je naš portal preneo iz teksta hrvatskog portala Zamaaero o mogućem povećanju aerodromskih usluga na aerodromu Konstantin Veliki, što bi rezultiralo odlaskom niskotarifnih avio prevoznika.


U svom saopštenju, Aerodromi Srbije d.o.o. naglasili su da razloga za brigu nema jer avio-prevoznici imaju potpisane višegodišnje ugovore, te da je scenario koji je u svojoj analizi izneo autor teksta Alen Šćuric, o povećanju taksi i odlasku niskotarifnih kompanija, gotovo nemoguć.


U saopštenju se ističe i da su pomenuta povećanja troškova koja smo preneli iz teksta praćena očekivanjem znatnog povećanja prihoda koji ne proizilaze iz avio-saobraćaja. To uključuje komercijalno izdavanje prostora, što će značajno doprineti finansijskoj situaciji u preduzeću.


Aerdormi Srbije navode i da je otvaranje nove zgrade je na ponos Nišlija, te da naslov koji smo objavili da bi novi terminal mogao šteti linijama je nerazumevanje suštine funkcionisanja aerodroma.


Razvijamo aerodrom i u funkciji privrede. Stičemo utisak da neko misli ili želi da Niš ne napreduje i da ne treba da ima aerodrom koji prati standarde i uslove koji idu uz aerodrome mnogo većih evropskih gradova - navodi se u dopisu ovog preduzeća.

U svom saopštenju, istaknut je demanti na račun autora za koga navode nije obratio pažnju na pozitivnu vest da je u Nišu prošle godine zabeležen rekordan broj putnika, bez potrebe za "ali", te kritikuju stav autora iz Zagreba, kao i našeg portala koji je vest preneo, za koje tvrde nisu hteli da priznaju očigledan uspeh niškog aerodroma u prethodnoj godini.


Još jedna zamerka u svom demantu koja stiže iz preduzeća Aerodromi Srbije je i to da se ističu da naši izveštaji fokusiraju na prvu polovinu ove godine i naglašavaju kao "drastično", iako se smanjenje broja putnika za skoro 20% pripisuje isključivo problemima vezanim za motore aviona kompanije Wizz Air. Takođe, najavljuje se otvaranje nove zgrade koja će omogućiti prijem 1,5 miliona putnika godišnje, što obećava bolje rezultate u budućnosti - navodi se u saopštenju aerodroma poslatom našem portalu 19. maja.Comments


bottom of page