top of page

Aerodrom Niš u avgustu zabeležio pad broja putnika od 76,3%

Niški aerodrom  „Konstantin Veliki“ opslužio je prvih osam meseci 125.148 putnika, što je za 50,18% manje nego u istom periodu prošle godine, dok je samo u avgustu broj preveznenih putnika smanjen za 76,3%


Foto: Aerodrom Niš

Ovakav drastičan pad broja putnika na niškom aerodromu posledica je pandemija virusa Covid-19 kao i rigorozne mere vlada drzava EU o ograničenju putovanja za gradjane Srbije zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji.


Prema zvaničnim podacima aerodroma u Nišu, u toku avgusta kroz nišku vazdušnu luku prošlo je svega 11.782 putnika, odnosno 76,39% manje nego u avgustu prošle godine.

Zbog zabrana putovanja za naše gradjane avio kompanija Ryanair privremeno je prekinula avio saobraćaj iz Niša, dok su kompanije Wizz Air i Air Serbia znatno redukovale letove sa aerodroma “Konstantin Veliki“.


U prvih osam meseci ove godine niški aerodrom opslužio je ukupno 754 aviona, što je takodje pad od 28,5% u poredjenju sa prošlom godinom, kada je aerodrom oplsužio ukupno 1056 aviona.


Kargo prevoz na niškom aerodromu u prvih osam meseci takodje je opao u poredjenju sa podacima od prošle godine za oko 58,81%.


Podesetimo, svi aerodromi u zemlji i regionu beleže veliki pad broja putnika usled izbijanja pandemije virusom Covid-19, a aerodromi i avio kompanije, sektor je koji je pretrpeo najveće gubitke zbog restriktivnih mera za vreme trajanja pandemije.


45 views0 comments
bottom of page