top of page

Aerodrom Niš: Očekujemo postepeno uvodjenje svih linija sa aerodroma Konstantin Veliki

Letom W6 4272 kompanije Wizz Air iz Dortmunda za Niš, juče je aerodrom „Konstantin Veliki“ zvanično opet otvoren za komerciajlni avio-saobraćaj nakon je više od dva meseca bio zatovren usled pandemija koronavirusa Covid-19


Očekuje se postepen povratak avio-kompanija na niški aerodrom Foto: Aerodrom Niš


Aerodrom „Konstantin Veliki“ otvoren je za avio saobraćaj odmah nakon odluke Vlade Srbije o ponovnom otvaranju graničnih prelaza. Prema navodima zvaničnika niškog aerodroma, ovaj aerodrom spremno je dočekao otvaranje sa svim merama za bezbednost putnika i zaposlenih, a sve u skladu sa preporukama Ministarstva  zdravlja i Instituta za javno zdravlje Niš.


Prema njihovim rečima svi putnici moraće da prodju apsolutno sve zaštitne mere na samom aerodromu od dezobarijere, merernja telesne temperature takozvanom termovizijskom kamerom, do nosenja maske unutar terminala i obaveznog držanja distance.


“Prostorije niškog aerodroma redovno se dezinfikuju u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje u Nišu“ naveli su sa niškog aerodroma.

Za sada nije poznato kada će ostale avio-kompanije pokrenuti avio-saobraćaj, jer o tome isključivo odlučuju avio-kompanije u skladu sa njihovom politikom poslovanja, dok sa aerodroma očekuje uskoro postepeno uvodnjenje svih linija kao i pre pandemije.






159 views0 comments
bottom of page