top of page

Šta učiniti u slučaju otkazivanja ili promene leta od strane Air Serbije?

Ukoliko vas nacionalna avio-kompanija Air Serbia obavesti da su detalji za jedan ili više letova unutar njihove rezervacije ažurirane ili promenjene, putnicima će biti poslat e-mail ili SMS sa revidiranim informacijama o letu i opcijama za nastavak putovanja



Foto: Fly Naissus

Suočavanje s promenama leta ili njegovo otkazivanje postalo je svakodnevnica za putnike širom sveta. Ova česta pojava zahteva od putnika da budu prilagodljivi i fleksibilni, dok aviokompanije nastoje da se nose s različitim izazovima koji mogu uticati na planove putovanja.

Bez obzira na uzrok, ove promene često zahtevaju brze reakcije i eventualne izmene itinerera kako bi se osiguralo glatko putovanje za sve putnike.


Kada se suočite s otkazivanjem ili promenom leta na nekom od letova nacionalne avio kompanije Air Serbia iz Nisa ili bilo koje druge polazne tačke, ključno je znati kako efikasno reagovati na ovu situaciju, a ovo su nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste se brzo rešili ovaj problem.


Krenimo redom:


Proverite obaveštenja


Prvo i osnovno je da proverite sva obaveštenja koja ste dobili od avio kompanije, u ovom slucaju Air Serbije putem e-pošte, SMS poruka ili drugih kanala komunikacije. Aviokompanija obično šalje obaveštenja o promenama leta, pa je važno biti informisan o svim novostima.


Kontaktirajte Air Serbiu


Ako niste primili obaveštenje, a saznate da je vas let promenjen na neki dugi način ili imate dodatna pitanja, odmah kontaktirajte Air Serbiju putem njihove korisničke podrške. Pružanje tačnih informacija i postavljanje pitanja može vam pomoći da razumete situaciju i pronalaženje rešenja.


Razmotrite ponudjenen opcije


Kada stupite u kontakt s Air Serbijom, razmotrite sve opcije koje vam se nude. To može uključivati ​​ponovnu rezervaciju na neki drugi let, traženje povraćaja novca ili vaučera sa uvećanim iznosom od 10% od pravobitne cene vaše karte za neki drugi let ili korišćenje alternativnih rešenja koje vam aviokompanija može ponuditi.


Ostanite informisani


Pratite dalja ažuriranja i informacije koje vam pruža Air Serbia. Situacija se može brzo menjati, pa je važno da ostanete u toku i pratite sve dalje upute koje dobijete.


Pripremite se za alternativne planove


U slučaju da vam nijedna od ponuđenih opcija ne odgovara, predlažemo vam da potražite povrat novca i razmotrite alternativni način dolaska do željene destinacije. To može uključivati traženje novih letova, smeštaja ili transporta.


_______________


Na osnovu našeg ličnog iskustva, želimo istaći da je korisnički servis Air Serbije veoma efikasan, izuzetno ljubazan i profesionalan. Naše iskustvo je pokazalo visok nivo efikasnosti u rešavanju problema. Kada smo se suočili s promenom leta koja nam nije odgovarala, aviokompanija nam je ponudila nekoliko opcija za rešavanje situacije. S obzirom da smo odlučili da putovanje nastavimo drugom avio kompanijom, zatražili smo refundaciju. Refundacija je bila uplaćena na naš račun u roku od svega nekoliko dana, iako je prema njihovom pravilniku taj rok od 7 do 30 dana.



bottom of page