top of page

Četiri miliona putnika letelo kompanijom Air Serbia u 2023. godini

Nacionalna avio kompanija Air Serbia prevezla svog četirimilionitog putnika od početka 2023. godine, što je najveći broj od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom i jedan od tri najbolja rezultata nacionalne avio-kompanije od osnivanja 1927. godine


Foto: Air Serbia

Na šalteru za prijavu na let beogradskog aerodroma, jubilarnog putnika su srdačno dočekali predstavnici kompanije Air Serbia i zvaničnici.


„Uprkos brojnim izazovima sa kojima smo se suočili, uspeli smo da ostvarimo veoma veliki rast i prvi put od 2013. prevezemo četiri miliona putnika tokom jedne godine. Taj broj će do kraja tekuće godine biti i veći, na šta smo izuzetno ponosni. Ako posmatramo celokupnu istoriju nacionalne avio-kompanije dugu skoro 97 godina, najveći broj prevezenih putnika zabeležen je 1987. i 1988. U oba slučaja, na letovima je bilo preko četiri miliona putnika“, rekao je Jirži Marek - generalni direktor Air Serbije.


Air Serbia je saopštila da je u 2023. godini otvorila 23 nove destinacije, od kojih se posebno izdvaja linija Beograd-Čikago kao treća prekookeanska destinacija i druga u Severnoj Americi.

Tokom ove godine, srpska nacionalna avio-kompanija je izvršila gotovo 43.000 letova u redovnom i čarter saobraćaju. Kompanija ima ambiciozne planove za narednu godinu, fokusirajući se na dalji razvoj svoje flote i proširenje mreže gradova do kojih leti.




bottom of page