top of page

Zatvaraju se aerodoromi u Skoplju i Ljubljani - Air Serbia otkazuje letove za Sloveniju

U cilju sprečavanja globalne pandemije koronavirusom Covid-19, Vlade Republike Slovenije i Severne Makedonije uodlučile su da privremeno zatvori aerodrome u Ljubljani i Skoplju. Istovremeno nacionalane avio-kompanije Air Serbia suspednuje do daljenjeg sve letoe iz Niša do glavnog grada Slovenije



Foto: Aerodrom Ljubljana

Aerodrom Ljubljana zatvoren je od juče, 17.marta u ponoć do daljenjeg, a putnici će o njegovom ponovnom otvaranju biti blagovremeno obavešteni, navodi se u saopštenju ljubljanskog aerodroma.


Aerodrom je pozvao sve putnike koji su pogodjeni ovkavom odlukom da refundaciju ili alternativne letove potraze kod avio-kompanija ili agencija kod kojih su kupili svoju kartu.

S tim u vezi nacionalna avio-kompanija Air Serbia, privemeno će obustaviti sve letove do slovenačkog glavnog grada iz Niša, a putici više infromacija o tome mogu pronaći na www.airserbia.com


Ovo je peta linija koja je privremeno ukinuta sa aerodorma “Konstantin Veliki“ u Nišu od početka globalne pandemije. Pre nje suspendovani su letovi prema Bergamu, Rimu, Bolonji i Bratislavi.



I Severna Makedonija zatvara svoje aerodrome


Aerodrom Skoplje

Aerodrom Skoplje biće zatvoren za sve komercijalne letove od ponoći u sredu, 18. marta, do daljnjeg na osnovu odluke Vlade ove zemlje, koja ima za cilj da spreči širenje koronavirusa Covid-19.


U izjavi, operatera TAV Makedonija rečeno je da je operater obavestio sve avio-kompanije i zainteresovane strane o ovoj odluci, dok je M-NAV objavio to u NOTAM dokumentu kojim se obavještavaju svi prevoznici o važnim i hitnim porukama.


Podsetimo, Ohridski aerodrom je zatvorio svoja vrata prošle nedelje, a svi letovi sa ovog aerodroma suspendoavani su do daljnjeg.



51 views0 comments
bottom of page