top of page

Za ulazak u Srbiju od petka neće biti potreban karantin i negativni test na Covid 19?

Krizni štab predložiće Vladi Srbije da se od petka 22. maja za ulazak u Srbiju neće biti potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće, tako i za strane državljane


Foto: New Europe

Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije, saopštio je Krizni štab posle održane sednice.

Kako je naglaseno, takva preporuka usledila je zbog povoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji, ali i odgovornog ponašanja u zemljama u okruženju, a preporuka treba da bude potvrđena u četvrtak, na sednici Vlade Republike Srbije.


Građani Srbije i stranci koji ulaze u našu zemlju za sada moraju da imaju negativan PCR test pri ulasku u zemlju, ili u suprotnom, moraju 14 dana biti u kućnoj izolaciji.

PCR testovi na koronavirus, na lični zahtev građana Srbije i stranih državljana, koštaće 6.000 dinara na teritoriji cele Srbije. Za studente i maloletna lica testiranje je i dalje besplatno. Svi članovi kriznog staba, na čelu sa lekarima, apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima jer epidemija još uvek nije završena.


514 views0 comments
bottom of page