top of page

Wizz Air - naredne godine 3x nedeljno za Memingen

Madjarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air uvešće tokom naredne letnje sezone, počev od aprila 2020.godine treći redovni let za Memingen sa aerodroma Konstantin Veliki


Foto: Airbus/Wizz Air

Kako saznajemo, avioni ovog avio-prevoznika leteće iz Niša do Memingena svakog ponedeljka, srede, petka.


Pretpostavlja se da su dodatni letovi nikotaerifne avio-kompanije Wizz Air pokušaj da se izbori sa nelojalnom konkurencijom koju ima sa kompanijom Air Serbia na nedavno uvedenim letovima za Fridrihshafen, koji je udaljen svega sat vremena od aerodroma u Memingenu, a za koji nacionalna avio-kompanija dobija subvencije Vlade Srbije u iznosi od 5 miliona evra godišnje.


Aerodrom Memingen poznat i kao Aerodrom Algau nalazi na 4 km od istoimenog grada. Ova vazdusna luka smatra se drugom vazdušnom lukom Minhena, koji je udaljen 110 km istočno od grada i nudi brojne niskotarifne letove.

Podsetimo, kompanija Wizz Air ranije je najavila povećanje broja polazaka za Malme sa tri na četiri letae nedeljno za narednu letnju sezonu. Avio-kompanija Wizz Air leti sa aerodroma “ Konstantin Veliki “ na ukupno 5 destinacija ka Bazelu, Dortmundu, Memingenu, Malmeu i Beču.

144 views0 comments

Comments


bottom of page