top of page

Wizz Air - Najbolja niskotarifna avio-kompanija u 2019. godini

Wizz Air, jedna avio-kompanija sa najvećm stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, proglašen je Najboljom niskotarifnom avio-kompanijom u 2019. godiniNagrada je dodeljena 17. septembra u Viljnusu, na svečanoj ceremoniji dodele nagrada Evropske vazduhoplovne industrije u okviru Evropske vazduhoplovne konvencije 2019. godine. Ova nagrada predstavlja jednu od najznačajnijih i najprestižnijih nagrada u vazduhoplovnoj industriji. Preko 150.000 pojedinaca je glasalo za komercijalne avio-kompanije u svetu. Wizz Airovi izuzetni rezultati su prepoznati dodelom Nagrade za najbolju niskotarifnu avio-kompaniju godine.


U proteklih dvanaest meseci Wizz Air je prevezao preko 37 miliona putnika na svojim niskotarifnim letovima do 151 destinacije u 44 zemlje, što predstavlja rast od 16 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Wizz Air je posvećen pružanju kvalitetnih usluga svim svojim putnicima od rezervacije leta do kraja putovanja. Ova avio-kompanija neprestano radi na razvoju jednostavnih onlajn rešenja koja putovanja čine prijatnijim.


Wizz Air ima jednu od najmlađih flota u Evropi koja se trenutno sastoji od 119 aviona prosečne starosti 4,7 godina. Zahvaljujući tome, ova avio-kompanija je,najzeleniji’ avio-prevoznik u Evropi, sa emisijom od samo 57,7 grama CO₂ po putniku na svaki pređeni kilometar zabeleženom u avgustu  2019. godine. Kompanija trenutno ima ukupno 271 poručenih aviona tipa Airbus A321neo, Airbus A321neo i Airbus A321XLR. Sa ovim novim letelicama, avio-kompanija će nastaviti da istovremeno unapređuje efikasnost i smanjuje ekološki uticaj za jednu trećinu po putniku tokom naredne decenije. Avion tipa Airbus A321neo, čijih šest primeraka već leti za WIZZ, podrazumeva najnovije tehnologije u avio-industriji. Može se pohvaliti smanjenjem buke za 50 i potrošnje goriva za 20 odsto, kao i emisijama oksida azota manjim za čak 50 odsto.
„Čast nam je što su nas naši cenjeni putnici prepoznali kao Najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u 2019. godini, poredtogašto smo nedavno osvojili Nagradu za najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u centralnoj i istočnoj Evropi i Nagradu za avio-kompaniju 2019. godine i dobili ocenu bezbednosti od sedam zvezdica. Ova nagrada još jednom potvrđuje da smo na pravom putu i da mnogi naši putnici cene predan rad i posvećenost našeg izuzetnog WIZZ tima. Ostajemo posvećeni ponudi najjeftinijih avio-karata i sve široj mreži destinacija uz flotu koja se bliži broju od 300 najsavremenijih letelica. Naša ljubazna posada vas sa nestrpljenjem očekuje na letovima naših mladih i modernih aviona”, izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor kompanije Wizz Air Holding.Izvor: Nedeljnik

43 views0 comments

Comments


bottom of page