top of page

Vojska Srbije objavila konkurs za obuku novih vojnih pilota

Ministarstvo odbrane pozvalo je sve zainteresovane koji do kraja 2024. godine navršavaju do 27 godina i imaju diplomu osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire i postanu oficiri roda avijacije i dobiju zvanje pilota.


Foto: VS

Kandidati koji ispune opšte uslove konkursa, kao i medicinske, psihološke i bezbednosne provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku imaće priliku da postanu piloti aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i PVO.


Najuspešniji među njima, nakon završenog šestomesečnog osposobljavanja, dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i da kao oficiri roda avijacije nastave letačku obuku.

Kandidati koji podnesu prijavu za specijalnost pilot operater daljinski pilotiranog vazduhoplova ne upućuju se na selektivnu padobransku i letačku obuku.


Prijave se mogu podneti u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.Foto: VS

Konkurs je otvoren do 31. marta 2024. godine, a sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Zemunu (Glavna br.1) ili na brojeve telefona  011/3074-008 i 011/3074-027.


Tekst konkursa svi zainteresovani mogu da pronađu na sledećem linku:Comments


bottom of page