top of page

Veliki broj online agencija prestale sa prodajom letova kompanije Ryanair

Veliki broj online agencija, uključujući Booking, Kayak i Kiwi, prestale su sa prodajom letova niskotarfine kompanije Ryanair na svojim platformamaFoto: Arhiva

Irska aviokompanija Ryanair potvrdila je da je primetila pad u broju prodatih karata nakon što su neke od vodecih web sajtova za rezervaciju putovanja onlajn uklonili letove ove niskobudžetne aviokompanije sa svojih sajtova.

Naime, grupa online putničkih agencija je prestala sa prodajom letova ove avio kompanie zbog pravnog i regulatornog pritiska, naveo je irski avioprevoznik, ocenjujući da taj korak ne bi trebalo značajno uticati na poslovne rezultate tokom ove godine.


Avioprevoznik navodi da takvi sajtovi čine samo "mali deo" njegovih rezervacija, ali je potez uticao na faktor popunjenosti.

Letovi su verovatno povučeni zbog pritiska agencija za zaštitu potrošača, novih mera provere korisnika uvedenih od strane Ryanaira i nedavne presude irskog Visokog suda, prema nagađanjima same irske aviokompanije. Ryanair je tokom prethodnih godina pokrenuo niz pravnih sporova protiv online putničkih agencija, tvrdeći da one naplaćuju dodatne takse i ometaju komunikaciju sa korisnicima.


Usled ovakve odluke, karte niskotarifne avio-kompanije Ryanair od sada više neće biti dostupne za prodaju na vodećim web sajtovima za rezervaciju putovanja kao što su Booking. com, Kiwi i Kayak.
Comentários


bottom of page