top of page

Ukoliko se let otkaže, obratite pažnju na ove ključne razlike izmedju Ryanaira i Wizz Air-a

U vazdušnom saobraćaju, otkazivanje leta neposredno pre polaska može biti prava noćna mora za putnike. U takvim situacijama, aviokompanije nude različite opcije za reorganizaciju i ponovnu rezervaciju putovanja.


Foto: Catalin Cocirla/Wikimedia Commons

U ovom tekstu otkrivamo vam šta da uradite ukoliko vam neka od dve popularne niskotarifne aviokompanije koje lete iz Niša - Ryanair i Wizz Air, otkaže let.


Kada je reč o Ryanairu, iako su povremeno suočeni s štrajkovima pilota, putnici mogu očekivati ljubazniji pristup reorganizaciji. U slučaju irske avio kompanije, ponuđena su rešenja koja uključuju preusmerenje i povratak za samo dva dana, uz mogućnost ponovne rezervacije bilo kog Ryanairovog leta, na istoj ili sličnoj ruti kao otkazani let. Ovo može biti od velike pomoći putnicima koji žele prilagoditi svoje planove ili čak uštedeti na putovanju.


S druge strane, Wizz Air nudi svoj jedinstveni pristup. U slučaju otkazivanja, putnici mogu ponovno rezervisati drugi let mesec dana unapred i dve sedmice unazad, ali samo na istoj ili sličnoj ruti kao i otkazani let. Iako je ovo korisna opcija, sistem aviokompanije ponekad tumači pojmove "slično" na svoj način, što može izazvati zabunu. U nekim slučajevima, putnici su morali potražiti pomoć putem telefonskog poziva ili nekog dugog izvora kako bi pronašli odgovarajuću alternativu.





Važno je napomenuti da i Ryanair i Wizz Air daju mogućnosti ponovne rezervacije na istu ili sličnu rutu, čime se putnicima pruža određena fleksibilnost. Razlika je dakle u tome da će Ryanair razmotriti sve destinacije kao alternativu za određeni let, dok se kod Wizz Air-a destinacije poput Beograda ili Skoplja smatraju sličnim Nišu.


Za kraj, iako se oba prevoznika trude da olakšaju situacije sa otkazanim letovima, putnici trebaju biti svesni razlika u pristupu reorganizaciji i odabrati onu koja najbolje odgovara njihovim potrebama.

Ovo može značiti promenu putovanja, produžetak puta vozom ili istraživanje novih destinacija.

Bez obzira na izbor, važno je da putnici budu informisani o svojim opcijama kako bi se što lakše nosili s neočekivanim promenama u planovima putovanja.





* U slučaju otkazivanja leta ili promena u vašem putovanju, molimo vas da se obratite avio kompaniji radi konsultacija.

Napominjemo da ovaj tekst služi samo informativnoj svrsi, a portal Fly Naissus ne snosi odgovornost za promene ili tačnost informacija.

bottom of page