top of page

U planu unapređenje Aerodroma Morava u Kraljevu

Planski akt za dogradnju piste na aerodromu Morava (KVO) u Ladjevcima "se već dugo radi i treba da bude usvojen kako bi se produžila pista kao i parking za avione", rekao je za RINU Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.


Foto: Vladimir Paunić


Prema Todorovićevim rečima, proširenje piste mora da sačeka planski akt koji se radi u okviru republičkog prostornog plana. Javna rasprava je već završena, i sada se čeka usvajanje tog akta kako bi se moglo pristupiti radovima na proširenju piste.


On dodaje da je Vlada je voljna da uloži sredstva i za kargo terminal što će pomoći domaćim privrednicima za izvoz robe u zemlje Evrope, što je komfornije a i jeftinije od kamiona.


"Neminovno je da je aerodrom postavljen sjajno, jer pola miliona ljudi gravitira ka njemu i on sigurno ima budućnost", smatra Todorović.


Mapa letova iz Kraljeva · Leto 2024


Podsetimo, Aerodrom Morava trenutno nudi letove do Istanbula na kojima letove obavlja nacionalna avio kompanija Air Serbia, i to dva puta nedeljno - utorkom i subotom. Sezonski letovi za Solun će biti u ponudi u periodu od 11. juna do 14. septembra, dva puta nedeljno - utorkom i subotom, dok ce letovi za Tivat, biti dostupni od 19. juna do 13. septembra, dva puta nedeljno - sredom i petkom.

Comments


bottom of page