top of page

U planu još subvencionisanih linija iz Niša i Kraljeva?

Iako novi tender za javne linije u vazdušnom saobraćaju za trenutne avio-linije još uvek nije formalno objavljen, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavio planove za dodatne letove sa aerodroma Niš i Kraljevo od 2025. godine, ne pružajući konkretnije detalje o iznesenim planovima


Foto: Aerodrom Niš


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture istakao je da Vlada Srbije planira proširenje mreže linija od javnog značaja iz Niša (INI) i Kraljeva (KVO). Prema njegovim rečima, umesto trenutnih sedam linija sa aerodroma Konstantina Velikog i tri sa aerodroma Morava, očekuje se da će ova dva aerodroma do 2025. godine dobiti dodatan broj linija, pri čemu nije precizirano o kojim tačno linijama se radi, niti o ukupnom broju planiranih dodatnih linija koje će biti uspostavljene.


Ove godine smo ponovili naš poziv za subvencionisane linije. Sa aerodroma u Kraljevu imamo jednu celogodišnju liniju za Istanbul i dve sezonske linije, za Solun i Tivat. Sa niškog aerodroma imamo pet plus dve i to je bilo predviđeno budžetom za narednu godinu, ali ćemo pokušati već za 2025. da povećamo broj subvencionisanih linija kako iz Niša tako i iz Kraljeva jer verujemo da je to način da avio kompanije više počnu da koriste ova dva aerodroma - dodao je Vesić.

Podsetimo, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za letove od javnog značaja vredan 4 milijarde dinara, odnosno skoro 34 miliona evra, radi izbora najpovoljnijeg ponuđača za obavljanje avio-prevoza Niša i Kraljeva do destinacija na kojima sada leti Air Serbia.



Comments


bottom of page