top of page

Sve češće pritužbe putnika na neljubaznost osoblja niškog aerodroma

Niški aerodrom pre nekoliko dana pohvalio se istorijski dobrim rezultatima za jul. Poboljšanjem infrastrukture i dogradnjom aerodroma čini se da konačno ide sve kako treba. Međutim, putnici sve češće iznose zamerke na ljubaznost osoblja ove vazdušne luke.




Naime, na zvaničnoj Facebook stranici aerodroma, veliki broj putnika je iskoristio priliku da izrazi svoje nezadovoljstvo u vezi sa radom aerodroma, posebno ističući neljubaznost osoblja s kojim se redovno susreću.


Glavna primedba putnika je usmerena prema osoblju aerodroma, a ovaj problem traje već dugi niz godina bez vidljivog napretka. Putnici primećuju da je retko kad vide osmeh na licima zaposlenih s kojima dolaze u kontakt, što ostavlja veoma negativan utisak na njihovo iskustvo putovanja.


Iako putnici godinama ukazuju na neljubaznost osoblja niškog aerodroma, čini se da nije bilo značajnih promena u tom pogledu.

Jedna od putnica, Milena Ranđelović, sugerisala je da bi bilo dobro poslati zaposlene sa šaltera za prijavu na let na putovanje kako bi iskusili kako je biti putnik i kako se nositi s odgovornostima na aerodromu. Takođe, istakla je da od kad koristi usluge ovog aerodroma nikada nije videla osmeh na licima zaposlenih.


Još jedna putnica, Jelena Lomić, ističe da su zaposleni s kojima putnici dolaze u kontakt izuzetno neljubazni i nevaspitani. Ona opisuje njihovo ponašanje kao da su nezamenljivi i nedostupni za kritike. Jelena je pokušala da se obrati nadređenima na aerodromu kako bi ukazala na ovaj problem sa osobljem, ali nažalost, sve njene napore su bili bezuspešni jer su nadležni prebacivali odgovornost sa jednog na drugog, bez preduzimanja konkretnih koraka ka rešavanju problema.


Pored neljubaznosti službenika aerodroma, već nekoliko godina putnici na društvenim mrežama i u komentarima na internetu skreću pažnju na neprikladno ponašanje carinskih službenika, pa bi pored aerodroma i Ministarstvo unutrašnjih poslova trebalo da razmisli o uvođenju dodatnih obuka za svoje službenike kako bi unapredilo njihovo profesionalno ponašanje prema putnicima i osiguralo da se svi putnici tretiraju s poštovanjem i ljubaznošću.


U komentarima se moze videti da putnici izražavaju nezadovoljstvo jer se prema njihovom misljenju favorizovorizuju letovi Air Serbije, od kako je država preuzela niski aerodrom, dok je niskotarifnih linija sve manje, aludirajući na nedavno ukinute letove kompanije Ryanair do Milana, ali i letove Wizz Air-a do Malmea koji će biti ukinuti ove zimsku sezone.


Pored poboljšanja infrastrukture i opreme na aerodromu, nadležni bi trebalo ozbiljno da razmotre pritužbe putnika i preduzmu konkretne korake kako bi unapredili celokupno iskustvo na aerodromu. Ljubazno i profesionalno osoblje ima ključnu ulogu u stvaranju pozitivne reputacije aerodroma i zadovoljstvu putnika koji koriste njihove usluge.

bottom of page