top of page

Ryanair zatvara bazu u Stokholmu i Nirnbergu zbog kašnjenja sa isporukom aviona Boeing 737 MAX

Irska niskotarifna avio-kompanija najavila je zatvaranje baza na aerodromu Stokholm Skavsta i Nirnberg naredne letnje sezone, ali i nova odpuštanja i redukovanje saobraćaja na mnogim evropskim destinacijama medju kojima je i Niš


Foto: Ryanair

Kao razlog ukidanja letova iz Niša, ali ostalih gradova širom Evrope, predstavnici kompanije Ryanair su kao razlog naveli kašnjenje u isporuci od ukupno 200 novih aviona tipa Boeing 737 MAX, te da su primorani da redukuje letove za sledeću letnju sezonu 2020.


Grad Niš, Foto: Wikipedia
Zbog zatvaranja baze na aerodromu Stokholm Skavsta, pored letova iz Niša, obustavlja se saobraćaj na letovima ka Banja Luci, Barseloni, Parizu, Brislu, Kanarskim ostrvima, Kijevu, Malti, Podgoricu i Dizeldorfu.

Podesetimo, kompanija Ryanair prvobitno je imala porudžbinu za 58 novih aviona tipa Boeing 737 MAX koji su trebali da udju u saobraćaj naredne letnje sezone, nažalost, avio-kompanija očekuje da će sada dobiti samo 10 letilica, iako jošuvek nije sigurno da ce avion ovog tipa dobiti sve potrebne dozvole da poleti ili će isporuka ponovo biti odložena.


Regulatorni organi širom sveta prizemljili su avion tipa "Boing 737 MAX", na neodredjeno vreme, marta ove godine, a ponovo poletanje jošuvek je pod znakom pitanja

Kompanija Ryanair, leti direktno iz Niša ka aerdoromu Stockolm (Skavsta) sve do 28. marta 2020, ali će iz Niša nastaviti da leti na destinacijama poput Milana (Bergamo) , Bratislavi, Berlina i na Malti.


214 views0 comments

Commentaires


bottom of page