top of page

Ryanair upozorava putnike na stroga pravila o prtljagu pred predstojeću sezonu odmora

Ryanair je upozorio da se preveliki prtljag može odbiti na ulazu ili se može smestiti u prtljažnik uz dodatnu naknadu


Foto: Ryanair

Irska niskotarfina avio kompanija Ryanair izdala je upozorenje putnicima o strogim pravilima u vezi sa prtljagom tokom predstojeće sezone letnjih odmora, kako bi izbegli dodatne troškove i kašnjenja.


Prema pravilima kompanije, putnici koji nisu kupili prioritetnu kartu smeju uneti samo jedan mali komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 40x25x20 cm bez dodatnih troškova. Putnici sa prioritetnom kartom mogu uneti drugi veći komad ručnog prtljaga težine do 10 kg i maksimalnih dimenzija 55x40x20 cm​.Ukoliko putnici bez prioriteta žele uneti dodatni veći prtljag, moraju platiti dodatnu naknadu za prioritet ili unapred kupiti opciju za prijavljivanje 10 kg prtljaga. Cene za ove usluge variraju u zavisnosti od toga da li su kupljene online ili na aerodromu, i mogu iznositi čak 70 evra.
Foto: Ryanair
U saopštenje na koji je kompanija izdala na svom web sajtu navodi se:


"Dodatni/preveliki prtljag biće odbijen na ulazu u ukrcavanje ili, ako je dostupno, smešten u prtljažnik aviona uz naknadu koja je određena našim propisima. Ryanair ne prihvata odgovornost za preveliki ili višak prtljaga koji je odbijen na ulazu u ukrcavanje i koji ste naknadno napustili zbog nemogućnosti njegovog transporta".


Foto: Ryanair/Prevod: Fly Naissus

"Strogo se morate pridržavati dozvoljenog prtljaga na vašoj rezervaciji. Ako vaša mala torba ili kabinski prtljag od 10 kg ne stane u kontrolne šablone za prtljag, koje su postavljene na svakom ulazu u ukrcavanje, vaš prtljag bice smesten u prtljažnik aviona uz plaćanje naknade na ulazu, a koji potom možete preuzeti na pokretnoj traci za prtljag na aerodromu dolaska".


Za putnike je najvažnije da unapred rezervišu dodatni prtljag i da se pridržavaju dozvoljenih dimenzija i težine kako bi izbegli dodatne naknade i potencijalne komplikacije na aerodromu.*Naknade variraju u zavisnosti od rute i odabranih datuma putovanja.

Comments


bottom of page