top of page

Ryanair ukida letove Niš-Bratislava, ostali letovi odloženi do marta 2021. godine

Iako je najveća evropska niskotarifna avio-kompanija Ryanair najavola da će krajem oktobra ponovo pokrenuti letove sa niškog aerodroma za Milano i Maltu,koji su privremeno ukinuti zbog pandemije virusa Covid-19, ova kompanija odlučila je da ipak odloži nastavak letova letova iz Niša do marta 2021. godine


Foto: Aerodrom Niš

Kompanija Ryanair najavila je da će smanjiti zimski kapacitete sa prvobitno planiranih 60% na 40% zbog povećanih ograničenja letova i slabijih rezervacija, kompanija je u zadnjem trenutku saopstila je da se letovi ipak odlažu do marta naredne godine.


U medjuvremu, kompanija je odlučila da ukine letove na liniji Niš-Bratislava, dok će ostale operacije pokrenuti marta 2021. godine i to Milana odnosno Bergama počev od 2. marta, zatim Malte 5. marta, dok će letovi do Berlina biti obnovljeni 28. marta.


„Iako duboko žalimo zbog ovog smanjenja broja letove i odlaganja istih, primorani smo da to učinimo zbog izuzetno lošeg upravljanja i pravilima o putovanjima Evropske unije ”, kaže se u saopštenju kompanije Ryanair.


Podsetimo, većina građana Srbije još uvek nije u mogućnosti da uđe u mnogim država članica EU.

Niški aerodrom je zabeležio značajan pad prometa kao rezultat pandemije. Air Serbia obnovila je samo deo svoje mreže iz Niša i to do Hana, Hanovera i Nirnberga - dok Wizz Air nastavlja da održava većinu svojih letova iz Niša, sa izuzetkom Beča, koji će se nastaviti u decembru, i Malmea u martu 2021.


Tokom prva tri kvartala godine, aerodrom Konstantin Veliki je prevozio 136.811 putnika, što predstavlja smanjenje od 53,7% u odnosu na isti period 2019. Broj operacija aviona iznosio je 849, što je pad za 34,4%.

215 views0 comments

Comments


bottom of page