top of page

Ryanair: Putnicima sa pasošima kojima se bliži rok isteka mogu biti uskraćeni ukrcavanja u avion

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair upozorila je putnike koji se spremaju za let na posebna pravila kada su u pitanju pasoši kada lete kompanijom Ryanair


Foto: Ryanair

Svi putnici nasioci pasoša koji nije iz EU mora da se pridržava strogih pravila kako bi se ukrcao na let ove avio-kompanije na svim letovima u Evropi. Naime, iako većina putnika može da putuje sa većinom avio-kompanija sve do datuma isteka pasoša, ovo nije slučaj sa kompanijom Ryanair - upozoravaju iz ove kompanije.

Iz Ryanair-a naovde da „nosioci pasoša koji nisu iz EU, a koji putuju u zemlju članicu Šengena, dužni da osiguraju da njihov pasoš važi najmanje 3 meseca od datuma njihovog odlaska iz zemlje članice Šengena“. Među zemljama u ovoj zoni su: Austrija, Belgija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Italija, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Holandija, Norveška, Poljska , Portugal, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska i Švajcarska.


Politika Ryanair-a nalaže: „Odgovornost svakog putnika je da nosi putnu ispravu koja ispunjava uslove kompanije Ryanair u vezi sa imigracijskim službama - prenosi irski list Miror. „Svi nosioci pasoša van EU, koji putuju u zemlju članicu Šengena, dužni su da obezbede da im pasoš važi najmanje 3 meseca od datuma njihovog odlaska iz zemlje članice Šengena. Ovaj zahtev se ne primenjuje na nosioce izdatih šengenskih pasoša. boravišna dozvola ili dugoročne vize.

bottom of page