top of page

Ryanair odlaže početak redovnog avio-saobraćaja iz Niša do 2.avgusta

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija Ryanair, odložila je pokretanje redovnog avio-saobraćaja iz Niša do 2.avgusta. Iste mere ova kompanija primeniće na aerodrom u Banja Luci



Ryanair at Constantine the Great airport Niš, Serbia
Foto: Aerodrom Niš

Ryanair će sa aerodroma “Konstantin Veliki“ poleteti opet tek 2. avgusta i u ovom trenutku planira da zadrži sve četiri linije iz Niša i to prema Bratislavi, Berlinu, Malti i Milanu.


Ryanair je druga najprometnija niskotarifna avio-kompanija u Srbiji po tržišnom udelu odmah nakon madjarske kompanije Wizz Air. Ova kompanija planira da nastavi neke letove za Hrvatsku i Crnu Goru u julu, mada sa smanjenim frekvencijama.


Od ograničavanja letova usled pandemije koronavirusa Covid-19 sredinom marta, ova kompanija skoro da je skroz prekinula letove u svojoj mrezi. Planirano je da kompanija ponovo počene sa letovima iz većine svojih osamdeset baza širom kontinenta tokom jula meseca- prenosi portal Ex-yu aviation.


U medjuvremenu očekuje se da će aerodrom “Konstantin Veliki“ biti otvoren u narednih mesec dana, kada će kompanije postepeno početi da uvode letove.

Izvršni direktor kompanije Ryanair, Edi Vilson, rekao je: „Vlade širom Evrope sprovele su četveromesečnu izolaciju kako bi ograničile širenje virusa Covid-19. Nakon četiri meseca, vreme je da Evropa ponovo obnovi avio-saobraćaj kako bi se ponovo ujedinili prijatelji i porodice, omogućilo ljudima da se vrate na posao i ponovo pokrenuli evropsku turističku industriju koja obezbeđuje toliko miliona radnih mesta “.


On je dodao: „Ryanair će usko sarađivati sa zdravstvenim vlastima kako bi osigurao da ovi letovi budu u skladu sa, gde je to moguće, efikasnim merama za ograničavanje širenja Covid-19. Kao što je već uradjeno u Aziji, merenjem termperature putnika i nošenjem maski, kao najefikasniji način da se to postigne na kratkom vremenu na jedinstvenom evropskom tržištu. Sada kada evropske države dozvoljavaju postepeni povratak u normalan život, očekujemo da će se to razvijati u narednim nedeljama i mesecima “



1,201 views1 comment
bottom of page