top of page

Ryanair obnavlja letove Niš-Bratislava od 1.novembra


Foto: Web

Naiskotarifna avio-kompanija Ryanair najavila je ponovno pokretanje redovnog avio saobraćaja na na liniji Niš-Bratislava od 1.novembra ove godine. Letove na ovoj liniji obavljaće podružnica kompanija Ryanair - Buzz.


Na zvaničnoj stranici ove kompanije navodi se da će kompanija iz Niša do Bratislave leteti dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, a karte se već nalaze u prodaji po početnoj ceni od 21,99€.


Kompanija Ryanair je marta prošle godine ukinula letovedo Bratislave bez ikakvog objašnjenja, a u medjuvremenu je najavila i letove do Beča koji se nalazi na samo 80km od glavnog grada Slovačke.


Ryanair napada Wizz Air?


Ponuda letova do Bratislave i Beča kompanije Ryanair sa svojim produžnicama Laudamotion i Buzz može se okarakterisati kao “objava rata” kompaniji Wizz Air u Nišu koja vec obavlja letove do Beča. Nakon ublazavanja situacije sa virusom Covid-19 bićemo u prilici da vidimo mnogo ”preklopljenih” linija različitih niskotarifnih avio kompanija na svim aerodromima pa i u Nišu koje će se boriti za svakog mogućeg puntika . Ono što je sigurno je da ce putnici biti jedini pobednici u ovom “ratu” jer će cene na ovim linijama biti veoma niske.





Šta je Buzz?


Buzz je poljska aviokompanija sa sedištem u Varšavi, koja se ranije zvala Ryanair Sun, podružnica je irske avio kompanije Rianair Holdings i sestrinska avio kompanija Rianair DAC, Ryanair UK, Malta Air i Laudamotion. Osnovan 2017. godine i u početku pozicioniran kao čarter avio-kompanija bez ikakvih redovnih usluga, Buzz obavlja redovne letove u ime kompanije Ryanair i samostalne čarter letove, van Poljske. U martu 2019. godine, Ryanair je najavio da će Ryanair Sun biti preimenovan u Buzz u jesen 2019. Buzz je počeo sa radom u januaru 2020, a očekuje se da ce veliki deo naručenih aviona Boeing 737MAX upravo saobraćati na linijama ove kompanije.


56 views0 comments
bottom of page