top of page

Ryanair i Wizz Air ignorišu sigurnosne smernice EASA i ICAO napravljenje da izbegnu prenos virusa

Niskotarifne avio-kompanija Ryanair i Wzz Air ne poštuju preporuke Evropska agencija za vazduhoplovnu bezbednost (European Avation Safety Agency – EASA) i Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) napravljene da smanje interakciju i izbegnu prenos koronavirusa na svojim letovima navodi se u saopštenju britanskog ministarstva saobraćaja


Foto: Ilustracija

Ovim avio-kompanija ranije je preporučeno da smanje ponudu posluživanja jela i pića i ograniče prodaju bescarinskih i drugih nebitnih stvari na svojim letovima. Kako se navodi, svrha ograničavanja usluga kolica je da se smanji rizik od prenošenja koronavirusa ograničavanjem interakcije između putnika i kabinskog osoblja. To je u skladu sa smernicama Evropske agencije za vazduhoplovnu bezbednost EASA i Međunarodnom organizacijom civilnog vazduhoplovstva ICAO.


Međutim, Wizz Air i dalje nudi uslugu punih kolica, a putnici su i dalje u mogućnosti da kupuju bescarinske proizvode i poklone na letu. Slicna je situacija i sa kompanijom Ryanair, koji će svoje letove iz Niša ponovo pokrenuti 2.avgusta takođe se oglušila o ovim smernicama, nastavljajući da na svojim letovima prodaje hranu i piće, iako nudi samo predpakirane artikle.

„Putnici i posada moraju da nose maske za lice, a posada takođe mora da nosi rukavice.“ - navodi se u saopštenju kompanije Wizz Air.

Wizz Air je insistirao na tome da je ova kompanija u potpunosti u skladu sa svim lokalnim i međunarodnim zdravstvenim smernicama. „Za putničke usluge avio-kompanije svi su proizvodi upakovani, a sva plaćanja se podstiču da budu beskontaktna“, rekao je njen portparol.


128 views0 comments
bottom of page