top of page

Rekord: Kroz ex-Yu aerodrome u 2019.godini prošlo 29.8 miliona putnika

Aerodromi širom bivše Jugoslavije u 2019. godine opslužili su više 29.8 miliona putnika, što je za 2.800.000 putnika više u odnosu na isti period prošle godine


Novi terminal splitskog aerodroma

Aerodromi širom bivše Jugoslavije opslužili su tokom 2019. godine rekordnih 29,8 miliona putnika, a ukupno deset aerodroma uspelo je da drugu godinu zaredom opsluži više od milion putnika.

Kroz Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu prošao je najveći broj novih putnika, više od pola miliona pa je time imao I najveći procentualni rast medju aerodromima u glavnim gradovima zemalja bivše Jugoslavije.

Kao rezultat toga, aerodrom je prvi put prešao cifru od šest miliona prevezenih putnika.



Broj putnika na aerodromima u bivšoj Jugoslaviji



Prema pisanju portala Ex-yu aviation, Hrvatska je učvrstila svoju poziciju najprometnijeg tržišta u bivšoj Jugoslaviji s gotovo 11,5 miliona putnika koji su opsluženi na ukupno devet komercijalnih aerodroma.


Najveći procenat rasta od čak 314,5% ove godine zabeležio je aerodrom u Banja Luci

Niški aerodrom zabeležio je u 2019.godini ras od 20.000, što je oko 6% više nego prošle godine, što ga je pozicioniralo na skromnom 14.mestu. Iza aerodorma Niš nalaze se aerodromi Ohrid, Rijeka, Banja Luka, Osijek, Brač, Mostar, Portorož i Mali Lošinj.




Izvor: Ex-yu aviation



131 views0 comments
bottom of page