• Fly Naissus

Raspisan tender za tehničku dokumentacju za proširuje pristanišne platforme na niškom aerodromu

Aerodromi Srbije oglasili su tender za uslugu izrade projektno tehničke dokumentacije za proširenje platforme na niškom aerodromu Konstantin Veliki


Foto: Aerodrom Niš

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, proširenje platforme potrebno je kako bi se obezbedio dodatni prostor za parkiranje i opsluživanje najvećih vazduhoplova, u skladu sa iskazanim potrebama Aerodroma. Naime, proširenjem platforme treba da se obezbedi prostor koji ćе da omogući prihvat najvećih vazduhoplova (kodnog slova E), kako savremenih tako i onih u doglednoj budućnosti. - Tehničkom dokumentacijom treba obuhvatiti rulnu stazu па platformi (Apron Taxiway), parking pozicije vazduhoplova, prilaznu zonu traktora za guranje/vuču vazduhoplova i servisnu saobraćajnicu za vozila i opremu za opsluživanje vazduhoplova. Uz servisnu saobraćajnicu potrebno је projektovati parking mesta za opremu za opsluzivanje vazduhoplova - navodi se u dokumentaciji.

U dokumentaciji se navodi da je predviđena i jedna pozicija sa avio mostom u odnosu na razvoj terminalne zgrade

Rulnu stazu nа platformi, dodaje se, treba projektovati tako da ima karakteristike za prihvat merodavnog vazduhoplova kodnog slova E. U saobraćajnom smislu, sa aspekta minimalnog bezbednog razdvajanja vazduhoplova od prepreka, treba је tretirati kao rulnu stazu tipa "Aircraft Stand Taxiline". Horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, kao i sistem svetlosnog obeležavanja treba projektovati tako da obezbede celinu sa postojecim sistemom signalizacije nа aerodromu i da zadovolje važeće propise i preporuke vazduhoplovnih organizacija. Takođe, parking pozicije za vazduhoplove nа platformi treba da u redovnim uslovima omoguće parkiranje i opsluživanje kombinovano većeg broja vazduhoplova kodnog slova C i D. Kao alternativna pozicije za parkiranje predviđena je parking pozicije za kodno slovo E.

Rok za ponude je 26. januar. Više o tenderu možete pogledati OVDE.


Izvor: eKapija

91 views0 comments

© 2019 by Fly Naissus · Sva prava zadržana

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black RSS Icon