Putovanje avionom samo za one koji su negativni na koronavirus

Svi građani koji budu želeli da putuju avionom moraće da imaju test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju
Nadležni takodje dodaju da je Srbija spremna da otvori avio-saobraćaj, ali da će se to učiniti u dogovoru sa Evropom, s obzirom na to da još uvek nigde nema putničkih letova.


"Naši avioni, posada i aerodromi spremni su da započnu letove, ali kako se budemo zajednički dogovarali sa Evropom, tako ćemo i otvarati letove. Sve mere koje donosimo u skladu su sa stavom lekara i struke. Što se tiče mera bezbednosti u avio-saobraćaju, svi koji budu želeli da putuju moraće da imaju test na koronu koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju", navodi se u izjavi Ministarstva gradjevinarstva,saobraćaja i infrastrukture.


Oni takodje apeluju na građane da budu oprezni i ne kupuju avio-karte koje već sada nude neke lou-kost kompanije, imajući u vidu da država još nije izdala nijedno odobrenje za rad.


Da bi bilo koji avion poleteo ili sleteo na naš aerodrom, potrebno je rešenje Ministarstva i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Mi takva odobrenja za rad nikome nismo dali i vrlo je rizično sada kupovati karte.


Procenjuje se da je avio-saobraćaj u Srbiji prtrpeo do sada štetu od oko 30 miliona evra.254 views0 comments