top of page

Putovanje avionom samo za one koji su negativni na koronavirus

Svi građani koji budu želeli da putuju avionom moraće da imaju test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju
Nadležni takodje dodaju da je Srbija spremna da otvori avio-saobraćaj, ali da će se to učiniti u dogovoru sa Evropom, s obzirom na to da još uvek nigde nema putničkih letova.


"Naši avioni, posada i aerodromi spremni su da započnu letove, ali kako se budemo zajednički dogovarali sa Evropom, tako ćemo i otvarati letove. Sve mere koje donosimo u skladu su sa stavom lekara i struke. Što se tiče mera bezbednosti u avio-saobraćaju, svi koji budu želeli da putuju moraće da imaju test na koronu koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju", navodi se u izjavi Ministarstva gradjevinarstva,saobraćaja i infrastrukture.


Oni takodje apeluju na građane da budu oprezni i ne kupuju avio-karte koje već sada nude neke lou-kost kompanije, imajući u vidu da država još nije izdala nijedno odobrenje za rad.


Da bi bilo koji avion poleteo ili sleteo na naš aerodrom, potrebno je rešenje Ministarstva i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Mi takva odobrenja za rad nikome nismo dali i vrlo je rizično sada kupovati karte.


Procenjuje se da je avio-saobraćaj u Srbiji prtrpeo do sada štetu od oko 30 miliona evra.254 views0 comments

Comments


bottom of page