top of page

Putnici spremaju tužbu protiv kompanije Air Serbia

Pedesetak putnika sa leta Air Serbije za Diseldorf koji je imao nedavno imao incident u Beogardu pokrenuće tužbu protiv kompanije



Putnici na letu JU324 koji je 18. februara imao incident na letu Beograd-Dizeldorf , kada je avion Embraer E195, pretrpeo ozbiljna oštećenja, a putnici umalo stradali- pokrenuće tužbu protiv odgovornih.


Jedan od naših putnika koji živi u Holandiji, angažovao se da okupi ljude i spreman je da snosi troškove advokata i izgura stvar do kraja.


Kako navodi putnik Božidar Stanojević za nedeljnik Vreme, najviše ih je pogodilo to što je Air Serbia objavila da ni u jednom trenutku bezbednost putnika nije bila ugrožena.


Prema njegovim rečima to je "skandalozna sramota“, i dodaje da se trenutno konsultuje sa advokatima i nada se da neće predugo čekati rezultate istrage koja bi trebalo da otkrije ko je krivac.


Nezadovoljni ponašanjem Air Serbije


Stojanovic dodaje da u koliko se dokaze krivica pilota, treba mu biti zabranjeno da leti do kraja života.


Stojanovic dalje navodi da je refundacija novca za karte koje je ponudila Air Serbia standardna procedura prilikom otkazivanja letova i da na nju putnici imaju pravo, ali tvrdi da je nedovoljna zbog straha koji su preživeli.


„Mislio sam da je kraj. Dobro da nisam video da je antena zabijena u krilo“, priseća se Stanojvić.

„Bio sam potpuno pribran. Isekle su mi se noge tek kad sam izašao na gejt, plakao sam i povraćao. Sad pričam sa mnogim putnicima, mi još nismo svesni da smo preživeli.“ - kazao je Stojanović za nedeljnik Vreme.


Kao što je naš portal ranije preneo u Srbiji se trenutno sprovodi nekoliko istraga u vezi sa incidentom na letu za Dizeldorf, a kompanija Air Serbia prekinula je saradnju sa Maraton Airlinesom.




1,781 views0 comments
bottom of page