top of page

Predstavljeni renderi enterijera novog terminala niškog aerodroma "Konstantin Veliki"

Preduzeće Aerodromi Srbije pod čijem okriljem posluje Aerodrom u Nišu objavilo je rendere planiranog izgleda enterijera terminala niškog aerodroma "Konstantin Veliki" koji je trenutno u izgradnji.


Render: Aerodromi Srbije

Novi terminal niškog aerodroma čiji se završetak grdjevisnkih radova očekuje do novembra ove godine imaće oko 7.500 kvadratnih metara i kapacitet od 1.500.000 putnika na godišnjem nivou.


Render: Aerodromi Srbije


Nova zgrada imaće deset pultova za prijavu putnika odnsono check-in šaltera, punktove za samoprijavu (self check-in), osam punktova za pasošku kontrolu, četiri putničke kapije odnosno gate-a i jednu VIP kapiju. Takodje, na dograđenoj platformi biće mesta za istovremeno parkiranje aviona na 6 pozicija i jedan avio most.


Pored toga, imaće jedan vazdušni most i postrojenje za sortiranje prtljaga. Biće dodati i novi lokali za hranu i piće, kao i duti free prodavnice na preko 700m².


Kada je reč o vazduhoplovnoj strani u planu je konstrukcija novog kontrolnog tornja, proširenje glavne platforme i pristupa platformi, izgradnja rulne staze s posebnom parking platformom, obnova kolovozne konstrukcije poletno-sletne staze i rekonstrukcija rulnih staza uz nov sistem odvodnjavanja. Takođe, planira se izgradnja zaštitnog pojasa Runway End Safety Area (RESA) ispred praga pravca 29. Svi ovi projekti imaće za cilj unapređenje operacija na aerodromu i pružanje najvišeg nivoa sigurnosti za putnike i osoblje.






bottom of page