top of page

Počeo zimski red letenja na Aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu

Zimski red letenja na niškom aerodormu važiće od 29.10.2023 do 31.03.2024., a saobraćaj će i ove godine tokom zime obavljati kompanije Wizz Air, Ryanair i Air Serbia


Foto: Aerodrom Niš

Od ponoći je na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" počeo sa primenom zimski red letenja. Sa niškog aerodroma, putnici će imati mogućnost da putuju direktno na ukupno 10 destinacija sa tri avio prevoznika sve do kraja marta 2024.


Nacionalna aviokompanija Air Serbia u zimskom redu letenja, odnosno do kraja godine 31.12.2023, obavljaće letove za Frankfurt Han, Keln, Istanbul, Ljubljanu - 2 puta nedeljno i Beograd - 4 puta nedeljno.


Irska niskotarifna aviokompanija Ryanair letiće do Beča i Malte - 2 puta nedeljno, s tim što će uvesti dodatne letove tokom novogodišnjih praznika, dok će Stokholm biti dostupan samo do 5. novembra.


Mađarska niskotarifna aviokompanija Wizz Air letiće za Beč i Dortmund - 2 puta nedeljno, za Bazel Mulhouse - 3 puta nedeljno i Memingen - 4 puta nedeljno.



U poređenju sa prethodnom godinom, niški aerodrom će imati dve linije manje, tačnije do Malmea i Stokholma, čiji je poslednji let planiran za 5. novembar. Ovo znači da će, po prvi put nakon nekoliko godina, tokom novogodišnjih i božićnih praznika Niš biti bez letova ka Skandinaviji, a vrlo je verovatno da ove godine neće biti prazničnih letova do Ciriha koje je ranije organizovala kompanija Air Serbia.


Uprkos smanjenju broja destinacija, očekuje se da će niški aerodrom ove godine premašiti dosadašnji rekord u broju putnika.

Takodje za sada nije poznato da li će u letnjem redu letenja 2024. godine biti znatnijih promena ili novih destinacija, sem da toga da će Ryanair opet pokrenuti letove do aerodroma Stochkolm Arlanda od 15. marta.2024. godine.



Comentarios


bottom of page