top of page

Ovo su pravila ručnog prtljaga kompanija Ryanair, Wizz Air i Air Serbia za 2023. godinu

Updated: Jan 20

Kršenje pravila o dozvoljenom prtljagu na letovima Ryanaira, Wizz Aira ili Air Serbije moglo bi skupo da vas košta, stoga je veoma važno da se dobro informišete o pravilima i dimenzijama ručnog prtljaga pre leta º


Kažu da je januar pravo vreme za mali odmor pa ukoliko planirate da putujete sa nekom od kompanija koje lete sa niškog aerodroma, a pritom vam je dovoljan samo ručni prtljag predlažemo vam da pažljvo pročitate naš vodič, u suprotivnom to bi vas vas putovanje moglo skupo koštati, ne retko mnogo više nego sama cena karte.

Ukoliko želite da izbegnete prekomerne troškove za prijavljen prtljag, ovu su najnovije informacije o kabinskoj prtljagu za 2023. za kompanije koje trenutno lete iz Niša.


Ryanair


Foto: Fly Naissus

Ako se odlučite da putujete kompanijom Ryanair, sve vrste putničkih karata uključuju malu ručnu torbu, koja mora da stane ispod sedišta ispred vas. To je uglavnom ranac ili manja torba maksimalnih dimenzija 40x20x25cm, a težina ove torbe ne sme biti veća od 10 kg. Preveliki ručni prtljag će biti odbijen na ulazu za ukrcavanje (gejtu) i ako je moguce, mora biti smešten u prtljažnik aviona uz naknadu od 45.99€. Ako niste sigurni da li je vaša torba ispravne veličine, proverite je na šalteru za isporuku torbe pre nego što prođete kroz sigurnosne provere. Takodje ne zaboravite da je u avionu dozvoljen samo 1 komad prtljaga, dakle ne možete sa sobom poneti na primer i ranac i žensku torbu.


Cena ručnog prtljaga (malog kofera) maksimalnih dimenzija 55x40x20cm i 10kg.

je od 12.00€ do 15€, odnosno 23.99€ - 35.99€ u zavisnosti od destinacije i datuma putovanja i ukolko se kupe u trenutku rezervacije avio karata, ukoliko prtljag kupujete na aerodromu cene mogu biti znatno veće.


Wizz Air


Foto: Fly Naissus

Madjarska niskogrifna avio komapnija Wizz Air takodje dozvoljava da na letu besplatno ponesete ranac ili manja torba ali nesto manjih dimenzija, 40x30x20cm, a težina ove torbe takodje ne sme biti veća od 10 kg. Kao i kod kompanije Ryanair, preveliki prljag biće odbijen na ulazu za ukrcavanje (gejtu) , i ako je moguće, smešten u prtljažnik aviona ali uz naknadu od 30€. Cena ručnog prtljaga (malog kofera) maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i moze težiti maksimum 10kg. je od 12.00€ do 15€, odnosno 23.99€ - 35.99€ u zavisnosti od destinacije i datuma putovanja ukolko se kupe u trenutku rezervacije avio karte, ukoliko prtljag kupujete na aerodromu pripremite se da prljag platite po mnogo više.Air Serbia


Foto: Aerodrom Nis

Ukoliko leteti Air Serbijom ova kompanija omogućuje svim putnicima u ekonomskoj klasi da besplatno ponesu ranac ili torba ali i mali ručni prtljag maksimalnih dimenzija, 55x40x23cm, a težina ove torbe ne sme biti veća od 10 kg. Ukoliko je vas prtljag prevelik i ne ispunjava uslove ove kompanije na ulazu za ukrcavanje (gejtu) , i bice vam naplaćena naknade za višak prtljaga koji se ukoliko postoje različite vrste dodatnog prtljaga sabiraju (broj komada, težina i zbir dimenzija pojedinačnih komada prtljaga i cena može biti odredjena na samom gejtu. Cenovnu politiku portlajga Air Serbije možete pogledati ovde.


* Portal o letovima Fly Naissus ne snosi odgovornost o izmeni i promenama pravila putovanja navedenih avio kompanija. Pre putovanja obavezno pročitajte uslove putovanja i ručnog prtljaga kako bi izbegli dodatne troškove
88,064 views4 comments
bottom of page