top of page

Ovih sedam linija zameniće prethodne linije od javnog značaja iz Niša

Nakon što je Vlada Srbije usvojila odluku da od 1. januara 2022. godine pored letova za Han, Tivat i Ljubljanu uvede linije do Beograda, Istanbula, Atine i Kelna, automatski je poništena prethodna odluka o subvencionisanju 12 linija na kojima je do početka izbijanja pandemije letela kompanija Air Serbia


Foto: Aerodrom Niš

Novu odluku o linijama od javnog interesa Vlada Srbije usvojila je krajem oktobra, a pored dosadašnjih letova do nemačkog grada Hahn, i ranijih letova do Ljubljane i Tivta, dodate su linije do Atine, Istanbula, Kelna i Beograda. Pored letova iz Niša, dodati su i letovi sa aerodroma Morava u Kraljevu i ka Solunu, Tivatu i Istanbulu.


Odlukom o uvodnjenu novih linija, poništena je prethodna odluka kojom je Vlada Srbije subevencionisala 12 linija od javnog značaja iz Niša
Odluka Vlade o uspostavljanju novih letova iz Niša

U odluci Vlade Srbije navodi se - „Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju („Službeni glasnik RSˮ, br. 22/19 i 74/19)ˮ - koja se odnosi na 12 linija od javnog značaja koji su prethodno uvedeni iz Niša i trebali da traju sve do 30.juna 2023, a za koje je nacionalna avio kompanija na godišnjem nivou dobijala gotovo 5 miliona evra.





U pomenutoj odluci piše da je plan da avioni do Frankfurta, Kelna, Atine, Istanbula, Tivta i Ljubljane lete dva puta nedeljno, s tim što je naznačeno da će avioni do Tivta i Atine saobraćati tokom letnje sezone, dok se letovi do Nirnebrga, Rima, Hanovera, Salcburga, Budimpešte, Bolonje, Fridrishafena, Karslruea i Geteborga trajno ukidaju.










bottom of page