top of page

Otkazani letovi Air Serbije, rezervnog aviona nema, normalizacija saobraćaja tek sutra

Kao razlog otkazivanja današnjih letova za Fridrishfen, Frankfurt, Tivat i Budimpeštu su tehnički problemi sa avionom navodi se u saopštenju Air Serbije. Od sutra se očekuje normalizacija saobraćaja



Polasci iz Frankfurta, Tivta i Fridrihshafena, kako navode u "Air Serbia" biće izvedeni do Beograda, odakle će putnici biti prevezeni za Niš.

Air Serbia je prilikom konkurisanja na tenderu za letove iz Niša morala da ispuni sve uslove od kojih je jedan bio da kompanija ima rezervni avion na teritoriji Republike Srbije

Kako tvrdi naša čitateljka Jelena Marinković na letu iz Budimpešte za Niš bilo je samo četiri putnika kojima je ponudjen let iz Budimpešte do Beča pa dalje do Beograda, ali im iz Beograda nije ponuđen dalji provoz do Niša.


Ona takodje ističe da je razlog otkazivanja leta mali broj putnika, a ne kvar i da je putnicima javljeno da leta nema bukvalno u zadnjem momentu, zbog čega se je obratila za pomoć našem portalu za dodatne informacije.


Prema njenim rečima zbog nedostatka informacija na aerodromu u Budimpešti, putnici su propustili priliku da na vreme dodju do alternativnog prvoza.



Informacije o otkazanim letovima na sajtu niškog aerodroma

Gde je rezervni avion?


Kako bi bila u mogućnosti da uspostavi redovan saobraćaj iz Niša, prilikom izbora avio prevoznika na tenderu koje je obavila Vlada Srbije, jedan od kriterijima bio je i taj da avio kompanija mora da ima još jedan registrovani avion na teritoriji Republike Srbije, kako ne bi došlo do odlaganja letova zbog kvara, kao što se desilo danas.


Medjutim, avio kompanija nije pustila u saobraćaj rezervni avion čime je prekršila dogovor na koji se je obavezala prilikom potpisivanja ugovora o subvenciji letova od javnog značaja iz Niša.


Da li će i na koji način avio-kompanija biti kažnjena od strane naručioca u uvom slučaju države josuvek je nepoznato.


Prema navodima kompanije Air Serbia, normalizacija saobraćaja očekuje se već sutra kada su planirani letovi za Nurnberg, Bolonju, Tivat i Ljubljanu.



616 views0 comments
bottom of page