top of page

Odlazi Swiss: Niš od marta ostaje bez letova za Cirih

Kako se navodi razgovoru našeg portala sa PR-om komapnije Swiss, Florianom Flamingom švajcarska avio-kompanija Swiss za sada neće nastaviti letove od Ciriha do Niša ni posle prekida letova u zimskom redu letenja



U pismu upućenom našem portalu Swiss navodi da je kompanoija razmatrajući razvojni potencijal rute, trenutnu potražnju, ali i konkurenciju koju trenutno imaju odlučili da sa početkom letnje sezone 2020. godine ukinu liniju od Niša do Ciriha, i da su se na to odlučili nakon redovnog sagledavanja svih svojih ruta jer žele da imaju što bolju i efikasniju iskorišćenost svoje flote aviona.


Ovo je treća po redu linija bez koje ostaje niški aerodrom u proteklin nekoliko dana, nakon otkazivanja letova za Budimpeštu i neizdavanja potrebnih dozvola DCV-a kompaniji Ryanair za letove do Frankfurta.

Iako je na web sajtu Swiss-a idalje moguće rezervisati letove za Niš, iz ove kompanije navode da tehnička služba trenutno radi na otklanjanju nedostataka na njihovom sajtu.


Ovo je treća linija bez koje ostaje niški aerodrom u proteklih nekoliko dana, kada je najpre nacionalna avio-kompananija Air Serbia ukinula letove do Budimpešte, Swiss najavio pauzu sve do početka naredne letnje sezone, a sada i ukidanje ove linije, kao i letovi kompanije Ryanair do Frankfurta koji su ranije najavljeni pa otkazani usled nedobijanja dozvole od strane DCV-a.



365 views0 comments
bottom of page