top of page

Novi terminal niškog aerodroma biće u upotrebi krajem leta naredne godine

Nova zgrada terminala na niškom aerodromu biće završena i otvorena tek krajem leta naredne godine, najavili su predstavnici preduzeća "Aerodromi Srbije"


Foto:bauprojekt.rs


Prema njihovim rečima, za sada je uspešno završena javna nabavka za opremanje terminalne zgrade, čime je postavljen temelj za modernizaciju i unapređenje putničkog iskustva.


Ova investicija je deo šire strategije razvoja aerodroma, pa se ovim korakom nastavlja sa unapređenjem infrastrukture, te se očekuje da će nove investicije dodatno unaprediti kapacitete i efikasnost aerodroma.Render: Aerodromi Srbije

Uz završetak radova predviđenih do kraja leta, putnici će imati priliku da iskuse modernu i funkcionalnu terminalnu zgradu za odlazne letove. Prema izjavama Ministra saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesica u maju mesecu ove godine, sledeća faza obuhvata rušenje postojeće zgrade zbog nemogućnosti njene rekonstrukcije. Na njenom mestu će biti izgrađena potpuno nova zgrada, koja će dobiti oblik prikazan na renderima. Ministar je istakao da je ova odluka doneta nakon temeljnog procenjivanja stanja i stručne analize postojeće zgrade.


Prema tadašnjim navodima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dobijena je i građevinska dozvola za rekonstrukciju piste aerodroma u Nišu, koja je "odavno zrela za rekonstrukciju”.


Očekuje se da će modernizacija aerodroma doprineti povećanju broja destinacija, poboljšanju usluga, kao i jačanju pozicije grada i regiona na vazdušnoj transportnoj mapi.

Comments


bottom of page