top of page

Nova zgrada aerodroma "Konstantin Veliki" u upotrebi od sledećeg leta

Nova zgrada terminala na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu trebala bi biti završena do kraja novembra, nakon čega će uslediti proces opremanja. Očekuje da će putnici moći da je koriste od sledeće letnje sezone


Foto: Wikipedia

Ministarstar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je tokom svoje posete radovima istakao da Niški aerodrom, imajući u vidu sve veći broj putnika, zaslužuje potpuno novu zgradu. Podsetio je da trenutno sa aerodroma u Nišu saobraća 13 linija, od čega su tri sezonske i deset redovnih. Ova činjenica jasno ukazuje na neophodnost izgradnje modernog terminala kako bi se bolje odgovorilo na potrebe putnika.

Prilikom svog obraćanja izmedju ostalog je naveo i da da se očekuje da će niški aerodrom ove godine nadmašiti rekord iz 2019. godine od 422.000 putnika, i istakao da je taj aerodrom projektovan za oko 1,5 miliona putnika, što znači da će Niš postati sve značajnije putničko i kargo čvorište u avio saobraćaju.


Nakon završetka radova na novoj zgradi terminala, biti započeta izgradnja novog kontrolnog tornja, kao i rekonstrukcija, odnosno izgradnja nove zgrade na mestu trenutnog terminala aerodroma - rekao je Vesić.

Podsetimo, nova terminalna zgrada površine 7.160 kvadratnih metara imaće deset šaltera za prijavu, samoposlužne stanice za prijavu, osam šaltera za kontrolu pasoša, četiri putnička gejta i jedno VIP gejtu. Pored toga, imaće i vazdušni most i prostor za sortiranje prtljaga.


Takođe, biće dodate nove prodavnice hrane i pića, kao i free shop, koje će se prostirati na više od 700 kvadratnih metara. Projekat će povećati godišnji kapacitet aerodroma na 1,5 miliona putnika i omogućiti istovremeno opsluživanje šest aviona.
1 ความคิดเห็น


Bojim se da kada Vesić nešto kaže, može biti istina. Sve u prilog izreci: "autoputeva, fabrika, aerodroma i igara".

ถูกใจ
bottom of page