top of page

Niškom aerodromu ove godine 419 miliona dinara subvencija

Subvencije za operativne troškove Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu u 2021. godini iznosiće 419,3 miliona dinara

Foto: Aerodrom Niš


Komisija za kontrolu državne pomoći pokrenula je prethodni postupak u vezi sa dodelom sredstava Aerdormima Srbije od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za finansiranje upravljanjem niškim aerodromom.


Davalac sredstava je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navodi se u rešenju Komisije.


Iz budžeta Srbije u 2021. godini društvu Aerodromi Srbije dodeljena je subvencija u ukupnom iznosu od 4,1 milijardu dinara. Od tog iznosa subvencije za operativne troškove aerodroma "Кonstantin Veliki" u Nišu iznose 419,3 miliona dinara - navodi Nova ekonomija.


Komisija za kontrolu državne pomoći utvrdila je da su subvencije koje se dodeljuje Aerodromima Srbije za finansiranje upravljanjem Aerodromom "Konstantin Veliki" u Nišu u skladu sa svim važećim pravilima za dodelu novca.

U dokumentaciji koju je Ministarstvo dostavilo Komisiji navodi se da su subvencije koja su dodeljena Aerodromima Srbije obezbeđena Zakonom o budžetu za 2021. godinu


Aerodromi Srbije osnovani su 2016. godine. Preduzeće upravlja aerodromom Morava u Kraljevu i aerodromom Konstantin Veliki u Nišu.



Izvor: Nova ekonomija

bottom of page