top of page

Niš se sprema za otvaranje novog terminala - prvi putnici već tokom jula

Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu priprema se da sredinom jula otvori novu zgradu terminala. Projektovana je za prihvat šest aviona i milion i po putnika na godišnjem nivou. U planu je izgradnja i drugog dela zgrade i proširenje platforme sa četiri na devet mesta za vazduhoplove


Niš se ubrzano priprema za otvaranje novog terminala na aerodromu "Konstantin Veliki". Radovi su uspešno privedeni kraju, a trenutno se obavljaju završni postupci potrebni za zvanično otvaranje.


- Radovi na terminalnoj zgradi su završeni i počeo je postupak primopredaje zgrade. U toku su testiranja, sve komisije su na terenu i ušlo se u proceduru dobijanja upotrebne dozvole. Nakon ovih koraka, čeka nas svečano otvaranje zgrade, biće nam zadovoljstvo da budete sa nama ovde - izjavio je tokom primopredaje Mihajlo Zdravković, direktor "Aerodromi Srbije"-prenose mediji.

Ako sva testiranja budu uspešna i ne bude posebnih zahteva za dopune i izmene od strane nadležnih komisija, očekuje se da nova zgrada aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu primi prve putnike već tokom jula.


Podsetimo, otvaranje novog terminala bilo je nekoliko puta najavljivano za 1. jul, a rokovi za završetak radova već su jednom bili odloženi. Prvobitno je planirano da radovi budu završeni do 2022. godine, ali došlo je do odlaganja zbog čekanja na dobijanje neophodnih građevinskih dozvola.

Comments


bottom of page