top of page

Niš dobio turistički autobus za panoramsko razgledanje grada

Počevši od 15.jula, posetioci Niša imaće mogućnost da poput ostalih evropskih gradova, uživaju u gradu i njegovim kulturno-istorijskim znamenitostima dvospratnim panoramskim autobusom sa otvorenim krovom

Foto: Ilustracija

Autobus će se na ulicama Niša naći od ponedeljka, 15. jula, a prevoziće turiste i građane u obilazak svih bitnijih znamenitosti. Trasa od ukupno 26 km imaće tri polazaka dnevno, dok će jedan od njih biti besplatan za sve gradjane. Autobus će obilaziće ukupno devet destinacija, imaće ukupno 78 mesta, 48 na galeriji i 30 u zatvorenom delu.



Foto: TON

Tura će trajati oko 80 minuta, a obilaziće sve najznačajnije turističke tačke u gradu. Mesto polaska autobusa biće sa parkinga iza Narodnog pozorišta, ići će kroz grad, obići će Logor Crveni krst, Ćele kulu, Čegar, Medianu, Nišku Banju. Sve ono što je važno za turiste biće viđjeno-poručuju iz Turističke organizacije Niša.



Zasada nema jasno utvrdjenih polazaka, a autobus bi mogao da kreće u 11, 13 i 15 sati, s tim da će u najvrelijim danima možda biti i popodnevnih polazaka

Panoramiski autobus imaće i audio vodič za sada na srpkom i engleskom jeziku, dok će u narednom periodu putnici ovog turističog autobusa imati priliku da se sa gradom i kulturno-istorijskim spomenicima upozaju na čak sedam jezika.


Zasad se nije poznato koliko će građane koštati ova investicija, iako je diretkor TON-a Uroš Parlić ranije rekao da ih "neće koštati ni dinar", izgleda da ipak neće biti tako.




216 views0 comments
bottom of page