top of page

Nekadašnji direktor niškog aerodroma Dragan Bugarinović izabran za direktora aerodroma "Morava"

Bugarinović je bio na čelu Aerodroma Niš od 2008. godine, do 2014. kada je podneo ostavku na tu funkciju, kako je tada rekao iz ličnih razloga, medjutim prema tvrdnjama tadašnjeg zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića, Bugarinoviću je tada predloženo da podnese ostavku, nakon konstatacije grada da je stanje na aerodromu katastrofalno.


Dragan Bugarinović, Foto: Arhiva

Prema navodima sadašnjeg direktora preduzeća "Aerodromi Srbije" , Mihajla Zdravkovića - Bugarinović je čovek sa iskustvom, radio je dugi niz godina na niškom aerodromu, bio je direktor niške vazdušne luke, ima iskustva i može zajedno sa 37 novo zaposlenih da da doprinos i aerodromu Morava.

Iako kraljevački aerodrom koji se zvanično otvara za Vidovdan, 28. juna trenutno nema potpisanih ugovora ni sa jednom avio kompanijom, spekuliše se da će prve destinacije sa ovog aerodroma biti ka Turskoj i Nemačkoj.

Podsetimo, Direktor privrednog društva "Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković najavio da će do kraja maja sedište tog preduzeća biti preseljeno u Niš, sedište ovog preduzeća se i dalje nalazi u Beogradu, a više se ne govori o datumima njegovog preseljenja u Niš, sem da će se to ubrzo desiti.


„Odluka je doneta, u toku je postupak upisa u APR-u i očekujemo da se to desi vrlo brzo, dani su u pitanju“, - istakao je Zdravković.

Privredno društvo „Aerodromi Srbije“ upravljaće niškim i kraljevačkim aerodromima, dok će se preduzeću ubudućnosti priključiti i Aerodroma „Ponikve“ u Užicu, kao i 20-tak manjih sportskih aerodroma širom Srbije.

226 views0 comments
bottom of page