top of page

Najinteresantiniji hoteli na aerodromima u Evropi

Nekada je noćenje na aerodromu predstavljalo pravu noćnu moru. Klasični i veoma skupi hoteli u kojima je retko ko zalazio, predstavljali su nužno zlo ukoliko je let otkazan ili ste isti izgubili.


Evropa je danas dom nekih od najprometnijih aerodroma na svetu, pa je izbor hotela na aerodromima raznovrstan. Od hotela sa pet zvezdica, do onih koji služe samo kao mesta za poslovna okupljanja ili odmor pre nastavka putovanja. Medjuitim, tvorci hotela koje Vam predstavljamo, otišli su korak ispred u dizajnu i originalonošću, te su tako privukli veliku pažnju znatiželjnih putnika širom sveta.10. Citizen M Hoteli

Lanac hotela CitizenM možete pronaći na aerodromima Schiphol u Amsterdamu i Šarl de Gol u Parizu. Njegov jedinstveni stil i koncept kao i moderni sadržaji kao što su sobe sa samostalnom prijavom, prostorije za dnevni boravak i sobe koje se kontrolišu preko uređaja sa touch screen ekranima, naterati da zaboravite da želite da idete kući. Sobe su kompaktne napravljene od kontejnera, ali funkcionalne, sa velikim krevetom i skladišnim prostorom ispod njega, tušem, stolicom za odmor, radnim stolom i velikim TV-om. Podizanje roletni otkriva pogled na avione parkirane na stajankama. Osim toga u ovom hotelu, naćićete kantinu otvorenu 24 sata dnevno, tako da, u bilo kom trenutu možete dobiti doručak. Hotel nudi i takozvanu uslugu SocietiM, hotelske sale za sastanke, koje, kao i ostatak zgrade, odišu stilom. Radni prostori imaju kapacitet do 14 osoba i svaki je dizajniran individualno.

Terminal je udaljen samo nekoliko minuta od aerodroma u Amsterdam odnosno aerodroma u Parizu.
9. Bloc Hotel - Getvik, London

Britanski stil sa komponentama medjunarodnog dizajna. Ovako Bloc Hotel opisuje svoj hotel. Inspirisani mestima, od Stokholma do Milana, ovaj jedisnteveni hotelski koncept nalazi se u južnom delu drugog najprometnijeg londonskog aerodrom Getvik. Hotel poseduje takozvane pametne sobe "smart rooms" sa TV-om, radnim stolom, sefom i sopstevenim kupatilom. Pre samog otvaranja, tvroci hotela konsultovali su "Skandinavski institut za spavanje" kako bi sve sobe imale optimalnu temperaturu i vlažnost za dobar noćni odmor. Nema restorana, ali gosti dobijaju popuste u okolnim prodavnicama i restoranima na južnom delu terminala.
8. Jumbo Stay - Arlanda, Stokholm

Ako tražite mesto za odmor koji je malo drugačiji, trebalo bi ste svakako posetiti Jumbo Stay Hostel u Stokholmu, Švedskoj. Hostel je napravljen unutar Boeing 747 džamo džeta koji je nekada leteo za avio kompaniju Pan Am. Ovaj udoban hotel ima redizajnirani enterijer i mogućnost za spavanje u pilotskoj kabini aviona. Sa 27 soba koje mogu primiti do 76 osoba, ovaj jedinstveni hotel vredi posetiti. Ovaj hostel poseduje i bar restoran u kome možete uživati u savršenom doručku, ručku ili večeri pre samog leta.

7. Yotelair- Getvik, London

Ovaj inovativni hotelski koncept svojim posetiocima pruža mogućnost da noć provedu u jedinsvenim kapsulama u japanskom stilu. Hotel nudi besplatan bežični pristup internetu i recepciju otvorenu 24 sata dnevno. Udaljen je oko 15 minuta hoda od terminala Getvik sever. Svaka kompaktna kabina ima ozvučenje, opuštajuću rasvetu koju možete podesiti prema raspoloženu i radni sto. LCD TV, luksuznu posteljinu i kupatilo. Hotel se nalazi u zgradi južnog terminala, samo nekoliko koraka od prodavnicai kafića.
6. Napcabs, aerodrom Minhen

Vaš let kasni ili je otakazan? .. i morate provesti zilion sati čekajuci na aerodromu svoj let. Napcab je najbolja stvar koja se može desiti umornim iscrpljenim putnicima (ili onima koji ne vole dugo čekati na aerodromu). Luksuzne "kabine za spavanje", koje se nalaze na sredini terminala, su male privatne sobe, potpuno opremljene sa skladištem za prtljag, krevetom i malim radnim prostorom. Jednostavno pratite instrukcije na touch screen ekranu i nakon prijave udjite u svoju kutiju usamljenog blaženstva. U kapsuli od četiri metra kvadratnih, poznatom kao Napcab, naći ćete pristup internetu, pravu posteljinu, priključnu stanicu za iPod, LCD TV, pa čak i budilnik kako ne biste propustili naredni let.
5. GettSleep - Šeremetjevo, Moskva

Inspirisani japanskim „kapsulama“, koji su prisutni još od sedamdesetih godina, nekoliko aerodroma u Evropi ukljucujući ovaj u Moskvi, nude ovaj originalni koncept smeštaja. Hotel GettSleep nalazi se na medjunardonom aerodromu Šermetjevo tačnije na terminal D ovog aerodroma. Hotel nudi individualne kapsule opremeljene ventilacionim sistemom, wifi konekcijom, individualno osvetljenje, utičnicu i USB port. Gostima je na raspolaganju i stalak za odeću, ormarić, pribor za pripreme toplih napitaka, radni prostor i zajedničko kupatilo.
4. Air Rooms - Barahas, Madrid

Ako vam je vas let programiran za rane jutarnje sate iz Madrida, nema komfornijeg smeštaja za noćenje od Air Rooms Madrid na aerodromu Barahas. Hotel ima 22 sobe koje se nalaze na terminalu 4. Svaka soba ima površinu od oko 20 m2, opremljena je sopstvenim kupatilom, smart TV-om, garderoberom, radnim stolom, aparatom za kafu i mini barom. Pored toga, sobe možete rezervisati da prenoćite ili na nekoliko sati dnevno, u zavisnosti od potreba putnika. Fleksibilnost proizvoda omogućava Vam da pristupite i samo delu sa tuševima i toaletima, što može biti jako korisno ako nemate dovoljno vremena za spavanje. U prostoru od skoro 700 m2 naći ćete i prostor sa kompjuterima, švedski sto i salon sa sofama i TV-om.
3. Bed & Boarding, aerodrom Napulj

Dati vrednost vremenu, udobnosti i odmoru: to je misija hotela Bed & Boarding. Ova integrisana ugostiteljska usluga koja putniku nudi ekonomsko i praktično rešenje poslednje generacije, nalazi se unutar terminala aerodroma u Napulju. Hotel se sastoji se od nezavisnih jedinica koje su dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Svaka soba u kapsuli poseduje smart TV, monitor za praćenje letova, skladište za prtljag, posteljinu. U sklopu ovog hotela nalaze se i zajedničko kupatilo sa tušem. Kapsule se automatski čiste nakon upotrebe. Maksimalna privatnost, visok kvalitet, niske cene u ovoj jedinsvetnom hotelu otkiva zaista novi način putovanja.
2. My Cloud, aerodrom Frankfurt

Ovaj jedinstveni hotel nalazi se u tranzitnom delu ne-šengenske zone terminala 1, u blizini gejta za ukrcavanje Z25, na aerodromu Frankfurt / Main. Idealan je za goste čiji putni pravac uključuje najmanje 1 ne-šengenski let. Besplatan bežični internet dostupan je u svim gostima hotela. Saveremene i jednistvene sobe sa pogledom na pistu jednog od najvećih Evopskih aerodroma, opremljene su klima uredjijima, pisaćim stolom, LED TV. Hotel poseduje recepciju i dostupna je samo tokom radnog vremena tranzitne zone (od 05:00 do 22:00). Zgrada je vrlo blizu terminala. Vrata za ukrcavanje u terminalnoj zgradi nalaze se jako blizu i do njih se moze stići vozom SkiLine ili pešice.
1. Glo Hotel - Vanta, Helsinki

GLO Hotel Airport ima ekskluzivnu lokaciju unutar Terminala 2 na aerodromu Helsinki-Vanta. Ovaj hotel idealno je mesto da se dobro naspavate i stignite na vreme, jer su odlazeći gejtovi udaljeni samo nekoliko minuta hoda od hotela. Dakle, bilo da odlazite na jutarnji let ili čekate vezni let, GLO Hotel je najbolje mesto za opuštanje u ugodnom okruženju. Ovaj hotel ima tri zvezdice, a sve sobre opremnjene su LCD televizorom sa velikim brojem tv kanala, aparatom za čaj i kafu. Za trenutke odmora i opuštanja nalaze se biblioteka i sauna. Ima bar u predvorju koji svakog jutra nudi doručak na bazi švedskog stola koji je uključen u cenu sobe. Tu je i poslovni centar sa svim potrebnim uslugama za putnike koji imaju profesionalne interese i različite sale za sastanke.

87 views0 comments

コメント


bottom of page