top of page

Nacionalna avio kompanija obeležila desetogodišnjicu postojanja pod brendom Air Serbia

Nacionalna avio kompanija Air Serbia, obeležila je juče desetu godišnjicu od pokretanja operacija pod svojim trenutnim brendom. Aviokompanija je osnovana kao naslednik Jat Airways-a i preimenovana u Air Serbia 2013. godine.




Air Serbia je saopštila da je za deset godina poslovanja pod svojim trenutnim imenom proširila svoju mrežu destinacija, te sada leti do preko 80 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi u okviru putničkog i teretnog saobraćaja. Takođe, uneta su i tri međukontinentalne destinacije - Njujork, Tjenđin i Čikago.


Poštanska marka lansirana u saradnji sa Poštom Srbije

„Kompletno je obnovljena flota kompanije i trenutno je čine dva širokotrupna Airbus A330-200, 13 uskotrupnih aviona iz porodice Airbus A320, kao i sedam turboelisnih ATR aviona za regionalne letove“, piše u kompanijinom saopštenju povodom desetogodišnjice poslovanja pod brendom Air Serbia.


Ova avio-kompanija, koja je nasledila JAT Airways, dostigla je impresivnu brojku od preko 3,5 miliona prevezenih putnika od početka tekuće godine. Postoji optimizam u vezi s postizanjem rekordne cifre od četiri miliona prevezenih putnika do kraja 2023. godine, što predstavlja više nego trostruko povećanje u odnosu na broj putnika u poslednjoj godini pre prelaska na novo ime i brend.


U poslednjih deset godina, nacionalna avio-kompanija Srbije obavila je više od 310.000 letova i prevezla impresivnih 25 miliona putnika.


Nove unifrome Air Serbije · Foto: Ex yu-aviation

Povodom ovog jubileja, Air Serbia obeležava ovu značajnu prekretnicu modernizacijom svog veb-sajta, predstavljanjem nove muzike za ukrcavanje u avione, nove uniforme i lansiranjem specijalne poštanske marke u saradnji sa Poštom Srbije.


bottom of page