top of page

Na vojnom delu aerodroma u Nišu obeležen Dan 63. padobranske brigade

Na vojnom delu niškog aerodroma „Narednik-pilot Mihajlo Petrović”, juče je održan dan 63. padobranske brigade, dan vojnih padobranaca kao i slava ove legendarne jedinice


Foto: Ministarstvo odbrane Srbije


Na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović” u Nišu, koji se nalazi u vojnom delu niškog aerodroma juče je održan dan 63. padobranske brigade, dan vojnih padobranaca kao i slava ove legendarne jedinice, a tim povodom položeni su venaci na Zid sećanja posvećen poginulim pripadnicima ove jedinice.

Zamenik komandanta 63. padobranske brigade pukovnik Nenada Bulatović, podsetio je tim povodom da je posle 13 godina, ponovo aktivirana 63. padobranska brigada i pred pripadnike je postavljen cilj - da nastave „svetle tradicije herojske 63. padobranske brigade“.


Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Veteran 63. padobranske brigade pukovnik u penziji Slavoljub Anđelković, nekadašnji komandant i načelnik štaba 63. padobranske brigade, istakao je da je veoma ponosan, kao i svi veterani, što se danas proslavlja Dan 63. padobranske brigade, kao što je to proslavljano do pre 13 godina - prenosi list Politika. On je izrazio žaljenje što zbog pandemije virusa korona, veterani iz zemlje i inostranstva nisu u prilici da prisustvuju obeležavanju dana jedinice. Ovom prilikom uručena je plaketa general-majoru Iliji Todorovu, koji je 1999. godine bio ratni komandant 63. padobranske brigade, a povodom njegovog odlaska u penziju.



25 views0 comments
bottom of page