top of page

Na niškom aerodromu zabeležen rast broja putnika u maju od 3,7%

Nakon nekoliko meseci pada broja putnika, niški aerodrom „Konstantin Veliki” konačno je u maju zabeležio rast broja putnika za 3,7%, dok je u kargo saobraćaj prevezeno ukupno 217 tona robe. Podesetimo prošlog meseca na niškom aerdoromu kargo saobraćaja gotovo da nije ni bilo


Foto: Aerodrom Niš

Nakon nekoliko meseci konstantnog pada broja putnika, kroz aerdorom „Konstantin Veliki” u maju je je prošlo ukupno 31.025 putnika što predstavlja rast od 3.7% u odnosu na isti mesec prošle godine. Povećan je i ukupan broj avio operacija koji iznosi 258, u odnosu na 242 koji je zabeležen u maju mesecu prošle godine.


Najveći rast zabeležen je u kargo saobraćaju, gde je prevezeno 217 tona robe, što je prema podacima sa sajta niškog aeroroma oko 95.5% više nego za isti mesec prethodne godine, kada je u maju mesecu prevezeno 9.6 tona. Ovo je veoma dobar rezultat imajući u vidu da prošlog meseca na niškom aerodromu kargo saobraćaja gotovo da nije ni bilo.


U prvih pet meseci ove godine kroz aerodrom je prošlo ukupno 135.825 putnika što i dalje predstvalja pad od 6,3% u odnosu na isti period prošle godine.

U narednim mesecima očekuje se povećanje broja avio operacija i putnika, nakon što nacionalna avio kompanija Air Serbia uvede 12 linija od javnog značaja sa niškog aerdoroma i to do Nirnberga, Frankfurta, Rima, Hanovera, Ljubljane, Salcburga, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Fridrishafena, Karlsruea i Tivata.



82 views0 comments
bottom of page