top of page

Na niškom aerodromu zabeležen veliki rast broja putnika u maju

Aerodrom "Konstantin Veliki" opslužio je u maju 34.440 putnika, što je veliki porast imajući u vidu da je u istom mesecu prošle godine usled nepovoljne epidemiološke situacije kroz aerodrom prošlo svega 5.015 putnika - pokazuje zvanična statistika.


Foto: Flynaissus

Prema zvaničnim podacima u maju je je kroz niški aerodrom "Konstantin Veliki" prošlo 34.400 putnika, što predstavlja rast od 687% u odnosu na maj prošle godine kada je kroz aerodrom prošlo svega 5.015 putnika.


Broj avio operacija na niškom aerodromu u aprilu iznosio je 324, dok je ovaj broj u istom mesecu prošle godine iznosio svega 90, te je i broj avio operaciju u porastu za 360%.


Kroz "Konstantin Veliki" u Nišu u prvih pet meseci ove godine prošlo je blizu 119.280 putnika, što je oko 8 puta više nego u istom periodu prošle godine.

Kargo i dalje beleži pad


Kargo saobraćaj na aerodromu "Konstantin Veliki" vec mesecima beleži pad, pa je i tokom maja zabelezen pad -84% u odnosu na isti mesec prošle godine.


____________________


Posdetimo, sa aerodroma Konstantin Veliki trenutno možete leteti na ukupno 13 destinacija koje obavljaju tri avio komoanije i to Wizz Air, Ryanair i Air Serbia, dok se tokom letnje sezone očekuje još 3 sezonskih linija kao i 3 čarter linija pa će sredinom meseca ukupni broj destinacija iz Niša dostići 19.

110 views0 comments

Comments


bottom of page