top of page

Na niškom aerodromu uhapšeni državljanka Švedske i državljanin Turske zbog kriminalnih radnji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu 52-godišnju državljanku Švedske, kod koje su pronašli 1.710 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, kao i 37- godisnjeg turskog državljanina zbog zbog pokušaja davanja mita


Foto: Ilustracija

Niški aerodrom "Konstantin Veliki" je ovih dana centar je uspešnih bezbednosnih operacija koje potvrđuju da manji aerodromi nisu slabija karika u očuvanju reda i zakona. U samo nekoliko dana, na ovom aerodromu su uhapšene dve osobe zbog osnovane sumnje da su izvršile krivična dela - neovlašćeno držanje opojnih droga i pokušaj davanja mita.


Namime, prvi incident se dogodio kada su carinici i policija uhapsili 52-godišnju državljanku Švedske. Prilikom detaljne kontrole njenog prtljaga, pronadjeno j čak 1.710 tableta sa psihoaktivnim supstancama. Osumnjičena je tom prilikom odredjeno zadrzavanje od 48 sati, koja je sa krivičnom prijavom prosleđena Osnovnom javnom tužiocu u Nišu.


U drugom incidentu na uhapšen je 37-godišnji turski državljanin koji je policijskim službenicima uz dokumenta predao 300 evra, kako ne bi izvršili kontrolu trajanja njegovog boravka u Srbiji, koji ce takodje nakon zadržavanja do 48 sati, a koji je takodje uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom Tužilaštvu.


Manji aerodromi igraju ključnu ulogu u celokupnom sistemu bezbednosti zemlje, a uspešno sprečavanje kriminalnih radnji je još jedan primer kako se na niškom aerodromu pristupa sa jednakim stepenom ozbiljnosti kao i na onim većim aerodromima.



144 views0 comments
bottom of page