top of page

Loši rezultati - Niški aerodrom u maju zabeležio pad od 20%

Aerodrom "Konstantin Veliki" je u maju opslužio 30.176 putnika, što je za skoro 20% manje u odnosu na maj 2023. godine kada je kroz aerodrom prošlo 37.646 putnika, dok je zabeležen i pad avio operacija od 3.33%


Foto: Aerodrom Niš

Prema zvaničnim podacima, u maju je kroz niški aerodrom "Konstantin Veliki" prošlo 30.176 putnika, što predstavlja pad od skoro 20% u odnosu na isti mesec prošle godine , kada je kroz aerodrom prošlo 37.646 putnika. Istovremeno, u maju je kroz aerodrom prošlo svega 2% više putnika nego u aprli, navodi se u zvaničnoj statistici Javnog preduzeća "Aerodromi Srbije".


Što se tiče avio operacija, u maju je na aerodromu "Konstantin Veliki" zabeleženo ukupno 290 avio operacija, što predstavlja pad od 3.3% u odnosu na maj prosle godine kada je na aerdoromu bilo 300 avio operacija.


Aerodrom "Konstantin Veliki" već nekoliko meseci neprekidno beleži smanjenje broja putnika, pa je tako u prvih pet meseci zabelezno 20% manje putnika nego u istom periodu prošle godine

Kargo saobraćaj u porastu


U maju ove godine, aerodrom je zabeležio 67.8 tona teretnog saobraćaja, što predstavlja rast od 100% u odnosu na isti mesec prošle godine kada kargo saobraćaja nije ni bilo.


Comments


bottom of page