top of page

Letovi Niš-Tivat pod znakom pitanja zbog uredbe o zabrana ulaska za naše državljane u Crnoj Gori?

Građani Republike Srbije, ali i crnogorski državljani koji ulaze u Crnu Goru moraće da idu u obavezni karantin u trajanju od 14 dana, bez obzira na negativan test prenose mediji


Foto: B. Leighton

Iako će prema podacima sa zvaničnog web sajta kompanije Air Serbia prvi programirani let JU 1178 prema Tivtu sa niškog aerodroma biti realizovan 30.juna, crnogorske vlasti za sada su veoma rigorozne po pitanju putnika iz Srbije.


Prema trenutnoj uredbi Vlade Crne Gore koja je na snazi svim srpskim ali i crnogorskim državljanima koji dolaze iz naše zemlje, odredjen je obavezan karantin u trajanju od dve sedmice.


Svi putnici koji iz Srbije udju u Crnu Goru moraće u 14 dnevni karantin bez obizira na to da li poseduju test koji potvrđuje da su negativni na virus korona

Ukoliko ovakve mere ne budu olakšane do početka letova, linija Niš-Tivta može biti odložena sve dok crnogorkse vlasti ne stave Srbiju na listu bezbednih zemalja. Odluka crnogorskih vlasti da otvore granicu za državljane nekih zemalja među kojima nije Srbija, uz obrazloženje da je reč o zdravstvenim kriterijumima, protumačena je kao novo zaoštravanje već uzdrmanih odnosa na liniji Beograd – Podgorica, jer uslovi koji su navedeni kao razlog za naše državljane nisu primenjeni i na države čijim je građanima dozvoljen ulazak.


Podsetimo, nacionalna avio kompanije Air Serbia će obnoviti letove iz Niša od 16. juna i to za Frankfurt (Han) i Nirnberg, odnosno od 30.juna za Hanover, Salcburg i Tivat, dok će ostalih 6 destinacija biti uvedene tokom narednog perioda, ne precizirajući tačne datume.



114 views0 comments
bottom of page