top of page

Knjiga “Bio jedan JAT” Jove Simišića uskoro u prodaji

Povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja JAT-a, krajem marta izlazi knjiga Jove Simišića “Bio jedan JAT”, u kojoj autor iznosi svoje viđenje nastanka, uspona i pada Jugoslovenskog aerotransporta, od osnivanja 1947. do gašenja 2013.


Foto: Jovo Simišić

Knjiga je pokušaj da na jednom mestu ostane autentičan trag o jednom velikom preduzeću, koje je ostavilo neizbrisiv trag ne samo u bivšim jugoslovenskim, već i evropskim i svetskim prostorima. Neispričana priča o JAT-u iznutra, o ljudima koji su ga stvarali, o vremenu, okolnostima, političkom i ekonomskom sistemu u kojima je nastajao, rastao i propadao. Bazirana je na pričama o tome kako se nekada radilo, o entuzijazmu, odanosti, kreativnosti, stručnosti – svemu onome što je krasilo vreme i radnike, koji su istinski radni heroji bivšeg JAT-a i junaci ove knjige.


U knjizi su obrađene biografije – portreti 35 istaknutih ličnosti, koje su ostavile snažan pečat u razvoju JAT-a. Među njima je nekolicina istaknutih radnika o kojima se iz razno-raznih razloga do sada nije pisalo, i o kojima se gotovo ništa nije znalo.


Autor, pri tome, nije izostavio ni ono što nije bilo dobro: greške, propuste i promašaje, razne mahinacije i zloupotrebe, gluposti i destrukciju – nešto o čemu se baš nije otvoreno i javno govorilo. O različitim interesima, sitnosopstveničkim i cehovskim sukobima unutar preduzeća i sopstvenom doprinosu samih JAT-ovaca u rasturanju kompanije u kojoj su radili. Takođe i o udesima, incidentima pa i otmicama aviona.


Pretprodaja knjige

Počela je pretprodaja knjige po promotivnoj ceni sa popustom.

CENA KNJIGE U PRETPRODAJI:

iz Srbije: 3.000 RSD > 2.000 RSD iz inostranstva: 25 EUR > 17 EUR

Svi zainteresovani za kupovinu knjige u pretprodaji mogu da se jave direktno autoru na e-mail adresu: simisicj@gmail.com



346 views0 comments
bottom of page