top of page

Javno preduzeće Aerodrom Niš uskoro prestaje da postoji

Direktor preduzeća Aerodromi Srbije, Mihajlo Zdravković u izjavi agenciji Beta potvrdio je da je postupak pripajanja ovog javnog preduzeća u završnoj fazi i da bi on trebalo da bude okončan do kraja avgusta


Foto: Aerodrom Niš

Zdravković je agenciji Beta još izjavio da je imovina niškog aerodroma sada u vlasništvu Aerodroma Srbije - odnosno države, dok je JP Aerodrom Niš operater na aerodromu.


"Posle pripajanja, u Nišu će postojati samo jedno privredno društvo, preduzeće Aerodromi Srbija. Ovo preduzeće će preuzeti zaposlene u JP Aerodrom Niš i biće operater na niškom aerodromu", izjavio je Zdravković.


Prema podacima koje je objavila Nacionalna koalicija za decentralizaciju, aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu je 2018. godine poslovao sa gubitkom od preko 13 miliona dinara, što je prvi put da Aerodrom ostvaruje gubitak još od 2014. Ovaj iznos je jedva 81% planiranih prihoda, a ukupan pad broja putnika iznosi 6%.


On je podsetio da je sedište Aerodroma Srbija preseljeno u Niš krajem juna i ubuduće će biti u tom gradu, odakle će upravljati i kraljevačkim aerodromom, a u perspektivi i aerodromom Ponikve u blizini Užica i ostalim malim sportskim aerodromima u Srbiji.


Prema Zdravkovićevim rečima, u toku su pregovori sa zainteresovanim avio-kompanijama o otvaranju linija sa aerodroma u Kraljevu, a očekivano je da aviosaobraćaj sa tog aerodroma bude uspostavljen tokom predstojeće zimske ili letnje sezone letenja - dodao je Zdravković.

242 views0 comments
bottom of page